Ovenschotel met spruitjes

Herfst, wij houden er wel van. Buiten wind en regen, binnen lekker warm.
En in de keuken gaan we ook over op meer verwarmende gerechten.
Zoals deze ovenschotel met Hollandse spruitjes.
Simpel, voedzaam en verrassend lekker!

Ingredienten

– 500 gr spruitjes
– 400 gr krieltjes, voorgekookt
– 250 gr kastanje champignons
– 100 gr geraspte oude kaas
– paar takjes tijm
– scheutje olijfolie
niet perse nodig maar wel lekker:
– vegetarische spekreepjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder van de spruitjes de lelijke buitenblaadjes en het kontje en kook ze beetgaar in 6-10 minuten, giet af en laat uitlekken. Heb je grote spruiten, zou ik ze halveren.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes of kwarten.
Verwarm een scheutje olijfolie en bak de champignons, voeg de krieltjes toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en tijm.
Voeg de spruitjes toe en bak ook even mee.
Doe alles over in een ovenschaal en strooi de kaas erover.
Gratineer de schotel in de oven tot de kaas is gesmolten.

Wil je ook spekjes in je ovenschotel, dan bak je die als eerst lekker knapperig en voeg daarna de champignons en krieltjes toe.

Ook lekker

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...