Lasagne met prei en courgette
We hebben het al twee keer nagemaakt.
Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in.
Dus de moeite waard om te delen vinden wij.
Ingredienten
– 2 courgettes
– 2 prei
– 2 handen oreganoblaadjes
– 8 blaadjes salie
– 2 handen tijmblaadjes
– 4 eetl roomboter
– 4 eetl bloem
– 800 ml bouillon
– 200 ml kookroom
– Parmezaanse kaas
– lasagnebladen
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper
Bereidingswijze
Snipper de knoflook. Snijd de prei in ringen. Snijd de salie fijn.
Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is, breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de kruiden en de prei toe en laat ca. 4 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de kookroom en 75 gr geraspte Parmezaan toe, roer goed door.
Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
Schenk een dun laagje saus in de schaal, bedek met lasagnebladen en druk aan.
Verdeel courgette over de lasagnebladen en bedek met een laagje saus.
Hierop weer lasagnebladen, plakken courgette en tot slot weer saus.
Bestrooi tot slot met Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ca 25 minuten in de oven op 200 graden.
Ook lekker
Broccolitaart met geitenkaas
Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...
Sambal Goreng Paksoi
Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...
Aardappel- pastinaakpuree
Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...
Captain’s dinner
Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Sperziebonen vandaag anders
Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...








