Lasagne met prei en courgette
We hebben het al twee keer nagemaakt.
Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in.
Dus de moeite waard om te delen vinden wij.
Ingredienten
– 2 courgettes
– 2 prei
– 2 handen oreganoblaadjes
– 8 blaadjes salie
– 2 handen tijmblaadjes
– 4 eetl roomboter
– 4 eetl bloem
– 800 ml bouillon
– 200 ml kookroom
– Parmezaanse kaas
– lasagnebladen
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper
Bereidingswijze
Snipper de knoflook. Snijd de prei in ringen. Snijd de salie fijn.
Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is, breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de kruiden en de prei toe en laat ca. 4 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de kookroom en 75 gr geraspte Parmezaan toe, roer goed door.
Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
Schenk een dun laagje saus in de schaal, bedek met lasagnebladen en druk aan.
Verdeel courgette over de lasagnebladen en bedek met een laagje saus.
Hierop weer lasagnebladen, plakken courgette en tot slot weer saus.
Bestrooi tot slot met Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ca 25 minuten in de oven op 200 graden.
Ook lekker
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...
Vegetarische Cassoulet
Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...
Pikante smashed patatoes
Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...