Lasagne met prei en courgette

Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh.
We hebben het al twee keer nagemaakt.
Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in.
Dus de moeite waard om te delen vinden wij.

Ingredienten

– 4 tenen knoflook
– 2 courgettes
– 2 prei
– 2 handen oreganoblaadjes
– 8 blaadjes salie
– 2 handen tijmblaadjes
– 4 eetl roomboter
– 4 eetl bloem
– 800 ml bouillon
– 200 ml kookroom
– Parmezaanse kaas
– lasagnebladen
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de knoflook. Snijd de prei in ringen. Snijd de salie fijn.
Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is, breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de kruiden en de prei toe en laat ca. 4 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de kookroom en 75 gr geraspte Parmezaan toe, roer goed door.
Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
Schenk een dun laagje saus in de schaal, bedek met lasagnebladen en druk aan.
Verdeel courgette over de lasagnebladen en bedek met een laagje saus.
Hierop weer lasagnebladen, plakken courgette en tot slot weer saus.
Bestrooi tot slot met Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ca 25 minuten in de oven op 200 graden.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...