Champignons met gesmolten mozarella en tijm

Een heel smakelijk gerechtje dat echt in een paar minuten gemaakt is.
Je maakt het op een groot bord of platte schaal, zet die op tafel, lekker brood erbij en iedereen tast gezellig toe! Als voorafje of weer eens iets anders hapje.

Ingredienten

– 200 gram (kastanje) champignons
– 1 bol mozzarella van 150 gram
– 2 takjes tijm
– zeezout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor.
Snijd de champignons in heel dunne plakjes en verdeel ze op een groot bord of platte schaal.
Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de champignons.
Strooi de tijmblaadjes, zeezout en verse peper erover. Besprenkel met olijfolie.
Zet een paar minuten onder de gril tot de kaas gesmolten is en wat bruin wordt.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...