Champignons met gesmolten mozarella en tijm

Een heel smakelijk gerechtje dat echt in een paar minuten gemaakt is.
Je maakt het op een groot bord of platte schaal, zet die op tafel, lekker brood erbij en iedereen tast gezellig toe! Als voorafje of weer eens iets anders hapje.

Ingredienten

– 200 gram (kastanje) champignons
– 1 bol mozzarella van 150 gram
– 2 takjes tijm
– zeezout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor.
Snijd de champignons in heel dunne plakjes en verdeel ze op een groot bord of platte schaal.
Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de champignons.
Strooi de tijmblaadjes, zeezout en verse peper erover. Besprenkel met olijfolie.
Zet een paar minuten onder de gril tot de kaas gesmolten is en wat bruin wordt.

Ook lekker

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...