Champignons met gesmolten mozarella en tijm

Een heel smakelijk gerechtje dat echt in een paar minuten gemaakt is.
Je maakt het op een groot bord of platte schaal, zet die op tafel, lekker brood erbij en iedereen tast gezellig toe! Als voorafje of weer eens iets anders hapje.

Ingredienten

– 200 gram (kastanje) champignons
– 1 bol mozzarella van 150 gram
– 2 takjes tijm
– zeezout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor.
Snijd de champignons in heel dunne plakjes en verdeel ze op een groot bord of platte schaal.
Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de champignons.
Strooi de tijmblaadjes, zeezout en verse peper erover. Besprenkel met olijfolie.
Zet een paar minuten onder de gril tot de kaas gesmolten is en wat bruin wordt.

Ook lekker

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...