Champignons met gesmolten mozarella en tijm

Een heel smakelijk gerechtje dat echt in een paar minuten gemaakt is.
Je maakt het op een groot bord of platte schaal, zet die op tafel, lekker brood erbij en iedereen tast gezellig toe! Als voorafje of weer eens iets anders hapje.

Ingredienten

– 200 gram (kastanje) champignons
– 1 bol mozzarella van 150 gram
– 2 takjes tijm
– zeezout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor.
Snijd de champignons in heel dunne plakjes en verdeel ze op een groot bord of platte schaal.
Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de champignons.
Strooi de tijmblaadjes, zeezout en verse peper erover. Besprenkel met olijfolie.
Zet een paar minuten onder de gril tot de kaas gesmolten is en wat bruin wordt.

Ook lekker

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...