Portobello gevuld met knolselderij

Portobello’s uit de oven met een verrassend winterse vulling.
Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.
Echt eens wat anders.
Door de voedzame vulling voldoen deze portobello’s heel goed als maaltijd, met een salade of andere groente erbij.
Maar als lunch of voorafje zijn ze ook heel geschikt.

Ingredienten

– 6 grote portobello’s
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1/4 knolselderij
– 2 bosuitjes
– 100 gr kastanjechampignons
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 eetl olijfolie
– Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en hol de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm.
Snipper de sjalot en knoflook en snijd de bosui fijn.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe dit ook met de portobellosteeltjes.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de de sjalot, knoflook en knolselderij op een niet te hoog vuur tot de knolselderij zacht wordt.
Voeg de champignons, bosui en tijm toe en bak alles gezamenlijk tot de champignons gaan kleuren.
Haal de pan van het vuur en meng 2 eetlepels Parmezaanse kaas door het mengsel.
Proef en breng op smaak met peper, eventueel zout (de kaas is al vrij zout).
Smeer de buitenkant van de portobello’s in met een beetje olie, plaats ze en een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
Bak ze in de oven, 10 minuten op 180 graden.
Schep nu op iedere portobello nog een flinke toef Parmezaanse kaas.
En bak ze nog 5 minuten.

Ook lekker

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...

Walnoten-carameltaart van Marja

Walnoten-carameltaart van Marja

Walnoten-carameltaart van MarjaAls traditie met Kerst hebben we altijd een grote schaal met walnoten.In December kochten we 2 kilo verse biologische walnoten hier in het dorp.Maar omdat we deze keer maar weinig mensen mochten ontvangen, hebben we nog heel wat noten...

Tweehaps appelflapjes

Tweehaps appelflapjes

Tweehaps appelflapjesWe kennen natuurlijk allemaal de heerlijke grote appelflappen wel.Vers gebakken, knapperig, frisse appelvulling, ja wie lust ze niet?Maar op oudejaarsavond vind ik een appelflap toch wel een flinke hap.Er zijn vaak veel meer lekkere hapjes op zo'n...