Portobello gevuld met knolselderij

Portobello’s uit de oven met een verrassend winterse vulling.
Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.
Echt eens wat anders.
Door de voedzame vulling voldoen deze portobello’s heel goed als maaltijd, met een salade of andere groente erbij.
Maar als lunch of voorafje zijn ze ook heel geschikt.

Ingredienten

– 6 grote portobello’s
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1/4 knolselderij
– 2 bosuitjes
– 100 gr kastanjechampignons
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 eetl olijfolie
– Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en hol de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm.
Snipper de sjalot en knoflook en snijd de bosui fijn.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe dit ook met de portobellosteeltjes.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de de sjalot, knoflook en knolselderij op een niet te hoog vuur tot de knolselderij zacht wordt.
Voeg de champignons, bosui en tijm toe en bak alles gezamenlijk tot de champignons gaan kleuren.
Haal de pan van het vuur en meng 2 eetlepels Parmezaanse kaas door het mengsel.
Proef en breng op smaak met peper, eventueel zout (de kaas is al vrij zout).
Smeer de buitenkant van de portobello’s in met een beetje olie, plaats ze en een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
Bak ze in de oven, 10 minuten op 180 graden.
Schep nu op iedere portobello nog een flinke toef Parmezaanse kaas.
En bak ze nog 5 minuten.

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...