Portobello gevuld met knolselderij

Portobello’s uit de oven met een verrassend winterse vulling.
Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.
Echt eens wat anders.
Door de voedzame vulling voldoen deze portobello’s heel goed als maaltijd, met een salade of andere groente erbij.
Maar als lunch of voorafje zijn ze ook heel geschikt.

Ingredienten

– 6 grote portobello’s
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1/4 knolselderij
– 2 bosuitjes
– 100 gr kastanjechampignons
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 eetl olijfolie
– Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en hol de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm.
Snipper de sjalot en knoflook en snijd de bosui fijn.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe dit ook met de portobellosteeltjes.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de de sjalot, knoflook en knolselderij op een niet te hoog vuur tot de knolselderij zacht wordt.
Voeg de champignons, bosui en tijm toe en bak alles gezamenlijk tot de champignons gaan kleuren.
Haal de pan van het vuur en meng 2 eetlepels Parmezaanse kaas door het mengsel.
Proef en breng op smaak met peper, eventueel zout (de kaas is al vrij zout).
Smeer de buitenkant van de portobello’s in met een beetje olie, plaats ze en een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
Bak ze in de oven, 10 minuten op 180 graden.
Schep nu op iedere portobello nog een flinke toef Parmezaanse kaas.
En bak ze nog 5 minuten.

Ook lekker

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...