Portobello gevuld met knolselderij

Portobello’s uit de oven met een verrassend winterse vulling.
Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.
Echt eens wat anders.
Door de voedzame vulling voldoen deze portobello’s heel goed als maaltijd, met een salade of andere groente erbij.
Maar als lunch of voorafje zijn ze ook heel geschikt.

Ingredienten

– 6 grote portobello’s
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1/4 knolselderij
– 2 bosuitjes
– 100 gr kastanjechampignons
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 eetl olijfolie
– Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en hol de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm.
Snipper de sjalot en knoflook en snijd de bosui fijn.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe dit ook met de portobellosteeltjes.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de de sjalot, knoflook en knolselderij op een niet te hoog vuur tot de knolselderij zacht wordt.
Voeg de champignons, bosui en tijm toe en bak alles gezamenlijk tot de champignons gaan kleuren.
Haal de pan van het vuur en meng 2 eetlepels Parmezaanse kaas door het mengsel.
Proef en breng op smaak met peper, eventueel zout (de kaas is al vrij zout).
Smeer de buitenkant van de portobello’s in met een beetje olie, plaats ze en een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
Bak ze in de oven, 10 minuten op 180 graden.
Schep nu op iedere portobello nog een flinke toef Parmezaanse kaas.
En bak ze nog 5 minuten.

Ook lekker

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Platbrood met groene asperges

Platbrood met groene asperges

Platbrood met groene aspergesEen lekker stuk brood bij een kom soep is altijd een goed idee.Zelfgebakken leuk brood is natuurlijk het lekkerst.Denk aan focaccia, een platbrood met geroosterde paprika's of een uien-kaasbrood. Allemaal op onze site te vinden.En nu een...