Paddenstoelentaartjes

Hartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd”

Ingredienten

  • 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak)
  • 50 gr boter
  • 2 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl sojasaus
  • vers gemalen peper
  • 6 eieren
  • 200 gr kwark
  • 50 gr amandelen grofgehakt
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 2 eetl gehakte peterselie

Bereidingswijze

Veeg de paddestoelen schoon, snijd de grotere paddestoelen wat kleiner.
Verhit de boter in een koekepan en bak de paddestoelen en de knoflook ± 3 min.
Voeg sojasaus en peper toe, laat vocht verdampen.
Klop in een kom de eieren met de kwark, voeg de amandelen, 50 gr van de kaas en 1 eetl peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de paddestoelen in 4 ovenschaaltjes (of 8 kleinere muffinvormpjes), verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Oven 200 graden, bakken 20-25 minuten, tot goudbruin.
Bestrooi tot slot met rest peterselie.

Ook lekker

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...