Paddenstoelentaartjes

Hartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd”

Ingredienten

  • 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak)
  • 50 gr boter
  • 2 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl sojasaus
  • vers gemalen peper
  • 6 eieren
  • 200 gr kwark
  • 50 gr amandelen grofgehakt
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 2 eetl gehakte peterselie

Bereidingswijze

Veeg de paddestoelen schoon, snijd de grotere paddestoelen wat kleiner. Verhit de boter in een koekepan en bak de paddestoelen en de knoflook ± 3 min. Voeg sojasaus en peper toe, laat vocht verdampen. Klop in een kom de eieren met de kwark, voeg de amandelen, 50 gr van de kaas en 1 eetl peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paddestoelen in 4 ovenschaaltjes (of 8 kleinere muffinvormpjes), verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Oven 200 graden, bakken 20-25 minuten, tot goudbruin. Bestrooi tot slot met rest peterselie.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...