Paddenstoelentaartjes
Ingredienten
- 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak)
- 50 gr boter
- 2 teen knoflook, fijngehakt
- 3 eetl sojasaus
- vers gemalen peper
- 6 eieren
- 200 gr kwark
- 50 gr amandelen grofgehakt
- 100 gr geraspte oude kaas
- 2 eetl gehakte peterselie
Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekepan en bak de paddestoelen en de knoflook ± 3 min.
Voeg sojasaus en peper toe, laat vocht verdampen.
Klop in een kom de eieren met de kwark, voeg de amandelen, 50 gr van de kaas en 1 eetl peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de paddestoelen in 4 ovenschaaltjes (of 8 kleinere muffinvormpjes), verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Oven 200 graden, bakken 20-25 minuten, tot goudbruin.
Bestrooi tot slot met rest peterselie.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Aardappelkoekjes
AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...
Tabouleh zonder granen
Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...
Bruschetta met tomaat
Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...
Vegan carpaccio van tomaat
Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...
Daslookboter
DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...
Paddenstoelentapenade met walnoten
Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...
Portobello gevuld met knolselderij
Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...
Salade met gegrilde peer en brie
Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...