Paddenstoelentaartjes

Hartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd”

Ingredienten

  • 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak)
  • 50 gr boter
  • 2 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl sojasaus
  • vers gemalen peper
  • 6 eieren
  • 200 gr kwark
  • 50 gr amandelen grofgehakt
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 2 eetl gehakte peterselie

Bereidingswijze

Veeg de paddestoelen schoon, snijd de grotere paddestoelen wat kleiner.
Verhit de boter in een koekepan en bak de paddestoelen en de knoflook ± 3 min.
Voeg sojasaus en peper toe, laat vocht verdampen.
Klop in een kom de eieren met de kwark, voeg de amandelen, 50 gr van de kaas en 1 eetl peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de paddestoelen in 4 ovenschaaltjes (of 8 kleinere muffinvormpjes), verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Oven 200 graden, bakken 20-25 minuten, tot goudbruin.
Bestrooi tot slot met rest peterselie.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...