Paddenstoelentaartjes

Hartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd”

Ingredienten

  • 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak)
  • 50 gr boter
  • 2 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl sojasaus
  • vers gemalen peper
  • 6 eieren
  • 200 gr kwark
  • 50 gr amandelen grofgehakt
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 2 eetl gehakte peterselie

Bereidingswijze

Veeg de paddestoelen schoon, snijd de grotere paddestoelen wat kleiner.
Verhit de boter in een koekepan en bak de paddestoelen en de knoflook ± 3 min.
Voeg sojasaus en peper toe, laat vocht verdampen.
Klop in een kom de eieren met de kwark, voeg de amandelen, 50 gr van de kaas en 1 eetl peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de paddestoelen in 4 ovenschaaltjes (of 8 kleinere muffinvormpjes), verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Oven 200 graden, bakken 20-25 minuten, tot goudbruin.
Bestrooi tot slot met rest peterselie.

Ook lekker

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...