Geroosterde groenten

Super makkelijk, de oven doet het werk.
De venkel en salie geven een heel bijzondere smaak aan deze schotel.

Ingredienten

– 2 venkelknollen
– 2 rode paprika’s
– 1 rode Spaanse peper
– 750 gr lekkere aardappelen, ongeschild
– 1 aubergine
– 2 handen salieblaadjes
– 1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
– 3 eetl olijfolie
– zout/peper
– 1 citroen, schil grof geraspt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de venkel in parten. Snijd de paprika’s en Spaanse peper in repen.
Snijd de aardappelen in parten. Snijd de aubergine 2 x in de lengte door en daarna in dikke plakjes.
Doe alles in een ovenschaal en meng de salie, rozemarijn en olijfolie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de schaal in de oven en bak ca. 30 – 40 minuten. Schep tijdens het roosteren de groenten nog 2 x om.
Verdeel vlak voor het serveren de citroenschil over de groenten.

Wat ook heel erg lekker is: vlak voor einde van de oventijd, 150 gr fetakaas over de groenten verkruimelen, en nog 5 minuten mee roosteren.

Ook lekker

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboterWe hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit...