Geroosterde groenten

Super makkelijk, de oven doet het werk.
De venkel en salie geven een heel bijzondere smaak aan deze schotel.

Ingredienten

– 2 venkelknollen
– 2 rode paprika’s
– 1 rode Spaanse peper
– 750 gr lekkere aardappelen, ongeschild
– 1 aubergine
– 2 handen salieblaadjes
– 1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
– 3 eetl olijfolie
– zout/peper
– 1 citroen, schil grof geraspt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de venkel in parten. Snijd de paprika’s en Spaanse peper in repen.
Snijd de aardappelen in parten. Snijd de aubergine 2 x in de lengte door en daarna in dikke plakjes.
Doe alles in een ovenschaal en meng de salie, rozemarijn en olijfolie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de schaal in de oven en bak ca. 30 – 40 minuten. Schep tijdens het roosteren de groenten nog 2 x om.
Verdeel vlak voor het serveren de citroenschil over de groenten.

Wat ook heel erg lekker is: vlak voor einde van de oventijd, 150 gr fetakaas over de groenten verkruimelen, en nog 5 minuten mee roosteren.

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...