Geroosterde groenten

Super makkelijk, de oven doet het werk.
De venkel en salie geven een heel bijzondere smaak aan deze schotel.

Ingredienten

– 2 venkelknollen
– 2 rode paprika’s
– 1 rode Spaanse peper
– 750 gr lekkere aardappelen, ongeschild
– 1 aubergine
– 2 handen salieblaadjes
– 1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
– 3 eetl olijfolie
– zout/peper
– 1 citroen, schil grof geraspt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de venkel in parten. Snijd de paprika’s en Spaanse peper in repen.
Snijd de aardappelen in parten. Snijd de aubergine 2 x in de lengte door en daarna in dikke plakjes.
Doe alles in een ovenschaal en meng de salie, rozemarijn en olijfolie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de schaal in de oven en bak ca. 30 – 40 minuten. Schep tijdens het roosteren de groenten nog 2 x om.
Verdeel vlak voor het serveren de citroenschil over de groenten.

Wat ook heel erg lekker is: vlak voor einde van de oventijd, 150 gr fetakaas over de groenten verkruimelen, en nog 5 minuten mee roosteren.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...