Herfstige ovenschotel van snijbiet

Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel.
Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat.
Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch zin in?
Heb je geen snijbiet in de tuin of winkel, gebruik je andijvie.

Ingredienten

– 1 – 11/2 kg kruimige aardappelen
– 1 eetl boter
– 150 ml warme melk
– ca 600 gr snijbiet of andijvie
– 1 groot pakje Boursin met knoflook
– vegetarische spekreepjes (Tivall)
– 150 gr geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappelen door en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, voeg de boter en warme melk toe en stamp tot een smeuige puree. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer door de puree. Breng op smaak met flink nootmuskaat.
Snijd de snijbiet (ook de stelen) of andijvie in reepjes en was de groenten. Kook de groenten in aanhangend water met een beetje zout. (gebruik je snijbiet kook dan de in stukjes gesneden stelen eerst ca 4 minuten voeg dan de bladreepjes pas toe)
Kook de groenten beetgaar. Laat goed uitlekken.
Bak de vegetarische spekreepjes in een heel klein scheutje olie in de koekenpan knapperig.
Neem een ovenschaal:
Doe eerst de vegetarische spekreepjes in de schaal, schep de groenten daarop, verdeel de Boursin over de groente, verdeel nu de aardappelpuree en strooi tot slot de rest van de kaas over de schotel.
Gratineer de schotel in een voorverwarmde oven tot de kaas lekker smelt en kleurt.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...