Herfstige ovenschotel van snijbiet

Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel.
Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat.
Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch zin in?
Heb je geen snijbiet in de tuin of winkel, gebruik je andijvie.

Ingredienten

– 1 – 11/2 kg kruimige aardappelen
– 1 eetl boter
– 150 ml warme melk
– ca 600 gr snijbiet of andijvie
– 1 groot pakje Boursin met knoflook
– vegetarische spekreepjes (Tivall)
– 150 gr geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappelen door en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, voeg de boter en warme melk toe en stamp tot een smeuige puree. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer door de puree. Breng op smaak met flink nootmuskaat.
Snijd de snijbiet (ook de stelen) of andijvie in reepjes en was de groenten. Kook de groenten in aanhangend water met een beetje zout. (gebruik je snijbiet kook dan de in stukjes gesneden stelen eerst ca 4 minuten voeg dan de bladreepjes pas toe)
Kook de groenten beetgaar. Laat goed uitlekken.
Bak de vegetarische spekreepjes in een heel klein scheutje olie in de koekenpan knapperig.
Neem een ovenschaal:
Doe eerst de vegetarische spekreepjes in de schaal, schep de groenten daarop, verdeel de Boursin over de groente, verdeel nu de aardappelpuree en strooi tot slot de rest van de kaas over de schotel.
Gratineer de schotel in een voorverwarmde oven tot de kaas lekker smelt en kleurt.

Ook lekker

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het grasEen Oudhollandse stamppot van snijbonen (gras) en witte bonen (billetjes).Ik kwam het tegen in twee heel oude kookboekjes.Alleen door de naam is het al leuk om deze stamppot te maken.Maar het is erg smakelijk bovendien.Ingredienten– 800 gr...