Herfstige ovenschotel van snijbiet

Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel.
Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat.
Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch zin in?
Heb je geen snijbiet in de tuin of winkel, gebruik je andijvie.

Ingredienten

– 1 – 11/2 kg kruimige aardappelen
– 1 eetl boter
– 150 ml warme melk
– ca 600 gr snijbiet of andijvie
– 1 groot pakje Boursin met knoflook
– vegetarische spekreepjes (Tivall)
– 150 gr geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappelen door en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, voeg de boter en warme melk toe en stamp tot een smeuige puree. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer door de puree. Breng op smaak met flink nootmuskaat.
Snijd de snijbiet (ook de stelen) of andijvie in reepjes en was de groenten. Kook de groenten in aanhangend water met een beetje zout. (gebruik je snijbiet kook dan de in stukjes gesneden stelen eerst ca 4 minuten voeg dan de bladreepjes pas toe)
Kook de groenten beetgaar. Laat goed uitlekken.
Bak de vegetarische spekreepjes in een heel klein scheutje olie in de koekenpan knapperig.
Neem een ovenschaal:
Doe eerst de vegetarische spekreepjes in de schaal, schep de groenten daarop, verdeel de Boursin over de groente, verdeel nu de aardappelpuree en strooi tot slot de rest van de kaas over de schotel.
Gratineer de schotel in een voorverwarmde oven tot de kaas lekker smelt en kleurt.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...