Geroosterde bloemkool

Voor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.
Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!
De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.
De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met Za’atar, een kruidenmengsel van o.a. tijm en sesamzaad.

Ingredienten

– 1 biologisch bloemkooltje
– 2 eetl olijfolie
– 1 a 2 eetl Za’atar
– peper,(zout)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in niet te kleine roosjes.
Meng in een kom met de olijfolie, Za’atar en vers gemalen peper. Voeg naar smaak zout toe. (hangt af van de Za’atar die je hebt)
Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom bedekt zijn met de olie en de kruiden.
Verdeel de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ze ca. 10 minuten, schud alles even om en rooster nogmaals 10 minuten.

Wij vinden Za’atar erg lekker bij de geroosterde bloemkool, maar je kunt natuurlijk ook de Za’atar weglaten.
Of vervangen door bijvoorbeeld kerriepoeder, komijnpoeder, verse tijm of wat je lekker lijkt.

Ook lekker

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het grasEen Oudhollandse stamppot van snijbonen (gras) en witte bonen (billetjes).Ik kwam het tegen in twee heel oude kookboekjes.Alleen door de naam is het al leuk om deze stamppot te maken.Maar het is erg smakelijk bovendien.Ingredienten– 800 gr...