Geroosterde bloemkool

Voor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.
Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!
De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.
De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met Za’atar, een kruidenmengsel van o.a. tijm en sesamzaad.

Ingredienten

– 1 biologisch bloemkooltje
– 2 eetl olijfolie
– 1 a 2 eetl Za’atar
– peper,(zout)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in niet te kleine roosjes.
Meng in een kom met de olijfolie, Za’atar en vers gemalen peper. Voeg naar smaak zout toe. (hangt af van de Za’atar die je hebt)
Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom bedekt zijn met de olie en de kruiden.
Verdeel de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ze ca. 10 minuten, schud alles even om en rooster nogmaals 10 minuten.

Wij vinden Za’atar erg lekker bij de geroosterde bloemkool, maar je kunt natuurlijk ook de Za’atar weglaten.
Of vervangen door bijvoorbeeld kerriepoeder, komijnpoeder, verse tijm of wat je lekker lijkt.

Ook lekker

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...

Curry in a hurry met spruitjes

Curry in a hurry met spruitjes

Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...