Uien-kaasbroodje

Volgens ons het lekkerste uienbroodje ooit.
Die maak je voortaan dus lekker zelf.
Een heerlijk brood met tijm en rozemarijn door het deeg, belegd met heel veel gekarameliseerde uien en lekker veel kaas.
Smullen!

Ingredienten

– 500 gr bloem
– 300 ml water
– 2 tl suiker
– 1 tl zout
– 1 zakje droge gist, 7 gr
– 2 eetl fijngehakte tijm en rozemarijn
– 6 flinke uien
– 2 teen knoflook
– scheutje olijfolie
– 4 tl bruine basterdsuiker
– zout, verse peper
– 1 eetl fijngehakte tijm
– 250 gr geraspte kaas, oud, pittig of wat je lekker vindt, als het maar smelt.
(Mozarella hebben we ook geprobeerd, maar vinden wij iets te zoet in combinatie met de   zoete uien)

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, water, suiker, zout, gist en de fijngehakte tijm en rozemarijn een soepel deeg. Doe het in een kom, dek af met plastic en laat een uurtje rijzen op een tochtvrije plek.
Of je laat je broodbakmachine het werk doen.

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren, voeg dan de eetl tijm en de bruine suiker toe en laat de uien lekker karamaliseren tot ze mooi bruin, zacht en zoet zijn.
Breng op smaak met zout en peper.

Wanneer het deeg gerezen is verdeel je het in 3 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een langwerpig broodje van ca 30 x 10 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg je 3 broodjes erop, verdeel nu je gekarameliseerde uien over de broodjes en tot slot de kaas.

Bak de focaccia’s ca 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...