Uien-kaasbroodje
Die maak je voortaan dus lekker zelf.
Een heerlijk brood met tijm en rozemarijn door het deeg, belegd met heel veel gekarameliseerde uien en lekker veel kaas.
Smullen!
Ingredienten
– 300 ml water
– 2 tl suiker
– 1 tl zout
– 1 zakje droge gist, 7 gr
– 2 eetl fijngehakte tijm en rozemarijn
– 6 flinke uien
– 2 teen knoflook
– scheutje olijfolie
– 4 tl bruine basterdsuiker
– zout, verse peper
– 1 eetl fijngehakte tijm
– 250 gr geraspte kaas, oud, pittig of wat je lekker vindt, als het maar smelt.
(Mozarella hebben we ook geprobeerd, maar vinden wij iets te zoet in combinatie met de zoete uien)
Bereidingswijze
Of je laat je broodbakmachine het werk doen.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren, voeg dan de eetl tijm en de bruine suiker toe en laat de uien lekker karamaliseren tot ze mooi bruin, zacht en zoet zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer het deeg gerezen is verdeel je het in 3 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een langwerpig broodje van ca 30 x 10 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg je 3 broodjes erop, verdeel nu je gekarameliseerde uien over de broodjes en tot slot de kaas.
Bak de focaccia’s ca 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ook lekker
Krieltjessalade met romige dressing
Krieltjessalade met romige dressingZomer, picknick, barbecue, buiten eten, makkelijke maaltijd.Een aardappelsalade past er altijd bij.Deze keer hebben we krieltjes gecombineerd met een romige dressing.Ingredienten– 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil– 2...
Broccolitaart met geitenkaas
Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...
Krieltjessalade met boontjes en tomaat
Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Pulled oesterzwammen
Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...