Uien-kaasbroodje

Volgens ons het lekkerste uienbroodje ooit.
Die maak je voortaan dus lekker zelf.
Een heerlijk brood met tijm en rozemarijn door het deeg, belegd met heel veel gekarameliseerde uien en lekker veel kaas.
Smullen!

Ingredienten

– 500 gr bloem
– 300 ml water
– 2 tl suiker
– 1 tl zout
– 1 zakje droge gist, 7 gr
– 2 eetl fijngehakte tijm en rozemarijn
– 6 flinke uien
– 2 teen knoflook
– scheutje olijfolie
– 4 tl bruine basterdsuiker
– zout, verse peper
– 1 eetl fijngehakte tijm
– 250 gr geraspte kaas, oud, pittig of wat je lekker vindt, als het maar smelt.
(Mozarella hebben we ook geprobeerd, maar vinden wij iets te zoet in combinatie met de   zoete uien)

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, water, suiker, zout, gist en de fijngehakte tijm en rozemarijn een soepel deeg. Doe het in een kom, dek af met plastic en laat een uurtje rijzen op een tochtvrije plek.
Of je laat je broodbakmachine het werk doen.

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren, voeg dan de eetl tijm en de bruine suiker toe en laat de uien lekker karamaliseren tot ze mooi bruin, zacht en zoet zijn.
Breng op smaak met zout en peper.

Wanneer het deeg gerezen is verdeel je het in 3 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een langwerpig broodje van ca 30 x 10 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg je 3 broodjes erop, verdeel nu je gekarameliseerde uien over de broodjes en tot slot de kaas.

Bak de focaccia’s ca 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...