Uien-kaasbroodje

Volgens ons het lekkerste uienbroodje ooit.
Die maak je voortaan dus lekker zelf.
Een heerlijk brood met tijm en rozemarijn door het deeg, belegd met heel veel gekarameliseerde uien en lekker veel kaas.
Smullen!

Ingredienten

– 500 gr bloem
– 300 ml water
– 2 tl suiker
– 1 tl zout
– 1 zakje droge gist, 7 gr
– 2 eetl fijngehakte tijm en rozemarijn
– 6 flinke uien
– 2 teen knoflook
– scheutje olijfolie
– 4 tl bruine basterdsuiker
– zout, verse peper
– 1 eetl fijngehakte tijm
– 250 gr geraspte kaas, oud, pittig of wat je lekker vindt, als het maar smelt.
(Mozarella hebben we ook geprobeerd, maar vinden wij iets te zoet in combinatie met de   zoete uien)

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, water, suiker, zout, gist en de fijngehakte tijm en rozemarijn een soepel deeg. Doe het in een kom, dek af met plastic en laat een uurtje rijzen op een tochtvrije plek.
Of je laat je broodbakmachine het werk doen.

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren, voeg dan de eetl tijm en de bruine suiker toe en laat de uien lekker karamaliseren tot ze mooi bruin, zacht en zoet zijn.
Breng op smaak met zout en peper.

Wanneer het deeg gerezen is verdeel je het in 3 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een langwerpig broodje van ca 30 x 10 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg je 3 broodjes erop, verdeel nu je gekarameliseerde uien over de broodjes en tot slot de kaas.

Bak de focaccia’s ca 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...