Clafoutis met cranberries

Cranberries, ze zijn er weer!
Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen.
En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten.
We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse clafoutis mee gemaakt. De clafoutis is een custard-achtig vrij machtig nagerecht, een klassieker uit Frankrijk. Zie ook onze andere clafoutisrecepten op de site.
Deze combinatie met de frisse cranberries is echt super. En door de mooie kleurtjes mag het ook met Kerst bij ons op tafel.
Ingredienten
– 250 ml slagroom
– 1 vanillestokje
– 4 eieren
– 100 gr basterdsuiker
– 250 gr ricotta
– 100 gr bloem
– snufje zout
– 300 gr cranberries
Bereidingswijze
Verwarm de room met het vanillestokje ca. 5 minuten zachtjes.
Haal het vanillestokje uit de room, schraap het merg uit het stokje en roer dit door de room.
Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig.
Klop de ricotta, de room en tot slot de bloem erdoor.
Neem een dichte bakvorm of schaal en bekleed deze met bakpapier.
Verdeel de cranberries in de vorm en giet het beslag erover.
Bak ca. 40 – 45 minuten op 175 graden.

Serveer het als dessert lauwwarm, bestrooid met veel poedersuiker.
Een bolletje ijs erbij smaakt ook heel lekker.

Ook lekker

Slush van rode bessen

Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...