Gevuld Jamie Oliver brood

Een heerlijk opgerold brood gevuld met ei, basilicum, zongedroogde tomaten en veel kaas.
Uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Het originele recept bevat parmaham als vulling, wij maken een vegetarische versie.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– 8 hardgekookte eieren
– paar eetl tomatentapenade
– zongedroogde tomaten, gehalveerd
– 2 hande verse basilicumblaadjes
– 2 eetl kappertjes
– 400 gr geraspte kaas, verschillende soorten naar smaak
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– eventueel olijven, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.

Vulling:
Verdeel de tapenade over het midden van het deeg, verdeel de eieren, tomaatjes, kappertjes, basilicum, geraspte kaas, in stukjes verdeelde mozarella en eventueel olijven. Strooi indien gewenst nog wat zout en peper over.
Vouw het deeg over de vulling, buig de twee uiteinden naar elkaar toe en druk ze stevig op elkaar zodat je nu een mooi rond brood hebt gevormd.

Leg het brood op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 15 minuten rusten.
Bestrooi met wat bloem.
Bak ± 35 minuten, oven 180 graden.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...