Gevuld Jamie Oliver brood

Een heerlijk opgerold brood gevuld met ei, basilicum, zongedroogde tomaten en veel kaas.
Uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Het originele recept bevat parmaham als vulling, wij maken een vegetarische versie.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– 8 hardgekookte eieren
– paar eetl tomatentapenade
– zongedroogde tomaten, gehalveerd
– 2 hande verse basilicumblaadjes
– 2 eetl kappertjes
– 400 gr geraspte kaas, verschillende soorten naar smaak
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– eventueel olijven, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.

Vulling:
Verdeel de tapenade over het midden van het deeg, verdeel de eieren, tomaatjes, kappertjes, basilicum, geraspte kaas, in stukjes verdeelde mozarella en eventueel olijven. Strooi indien gewenst nog wat zout en peper over.
Vouw het deeg over de vulling, buig de twee uiteinden naar elkaar toe en druk ze stevig op elkaar zodat je nu een mooi rond brood hebt gevormd.

Leg het brood op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 15 minuten rusten.
Bestrooi met wat bloem.
Bak ± 35 minuten, oven 180 graden.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...