Gevuld Jamie Oliver brood

Een heerlijk opgerold brood gevuld met ei, basilicum, zongedroogde tomaten en veel kaas.
Uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Het originele recept bevat parmaham als vulling, wij maken een vegetarische versie.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– 8 hardgekookte eieren
– paar eetl tomatentapenade
– zongedroogde tomaten, gehalveerd
– 2 hande verse basilicumblaadjes
– 2 eetl kappertjes
– 400 gr geraspte kaas, verschillende soorten naar smaak
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– eventueel olijven, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.

Vulling:
Verdeel de tapenade over het midden van het deeg, verdeel de eieren, tomaatjes, kappertjes, basilicum, geraspte kaas, in stukjes verdeelde mozarella en eventueel olijven. Strooi indien gewenst nog wat zout en peper over.
Vouw het deeg over de vulling, buig de twee uiteinden naar elkaar toe en druk ze stevig op elkaar zodat je nu een mooi rond brood hebt gevormd.

Leg het brood op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 15 minuten rusten.
Bestrooi met wat bloem.
Bak ± 35 minuten, oven 180 graden.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...