Gevuld Jamie Oliver brood

Een heerlijk opgerold brood gevuld met ei, basilicum, zongedroogde tomaten en veel kaas.
Uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Het originele recept bevat parmaham als vulling, wij maken een vegetarische versie.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– 8 hardgekookte eieren
– paar eetl tomatentapenade
– zongedroogde tomaten, gehalveerd
– 2 hande verse basilicumblaadjes
– 2 eetl kappertjes
– 400 gr geraspte kaas, verschillende soorten naar smaak
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– eventueel olijven, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.

Vulling:
Verdeel de tapenade over het midden van het deeg, verdeel de eieren, tomaatjes, kappertjes, basilicum, geraspte kaas, in stukjes verdeelde mozarella en eventueel olijven. Strooi indien gewenst nog wat zout en peper over.
Vouw het deeg over de vulling, buig de twee uiteinden naar elkaar toe en druk ze stevig op elkaar zodat je nu een mooi rond brood hebt gevormd.

Leg het brood op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 15 minuten rusten.
Bestrooi met wat bloem.
Bak ± 35 minuten, oven 180 graden.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...