Clafoutis met kersen

Kersentijd! Heerlijk!
En dan moet er een clafoutis gebakken worden. Clafoutis is een Frans klassiek dessert. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van bloem, eieren en melk. Het wordt in de oven gebakken.
Ziet eruit als taart, lijkt op een dikke pannenkoek, smaakt heel lekker.
De vorige maakten we met slagroom en ricotta, staat op de website: clafoutis met bramen.
Deze keer hebben we hem gemaakt volgens oorspronkelijk recept: ook heel lekker maar een beetje zwaarder. De volgende maken wij weer met room en ricotta.
Bij deze het oorspronkelijke recept:

Ingredienten

– 3 eieren
– 60 gr basterdsuike
– ½ tl vanillepoeder
– snufje zout
– 300 ml melk
– 100 gr bloem
– 350 gr kersen

Bereidingswijze

Ontpit de kersen, als je geen kersenontpitter hebt werkt een paperclip ook heel goed. Kijk maar even op internet.
Klop de eieren met suiker, vanille en snufje zout luchtig. Klop nu de melk erdoor en tot slot de bloem.
Gebruik een dichte bakvorm of schaal, bekleed deze met bakpapier. Verdeel de kersen in de vorm en giet het beslag erover.
Bak ca. 45 minuten op 175 graden.
De clafoutis stolt wel maar blijft een soort dikke “kleffe” pannenkoek.

De clafoutis smaakt het lekkerst lauwwarm, bestrooid met wat poedersuiker.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...