Frisse bramencake

De eerste bramen dit jaar geplukt, daar moeten we iets mee doen! Het is een heerlijke frisse cake geworden met citroen en yoghurt door het beslag. Door de yoghurt blijft de cake een beetje klef, lekker hoor. En de bramen zorgen voor een kleurig nazomer accent.

Ingredienten

– 120 gr boter – 200 gr suiker – 3 eieren – 170 gr Griekse yoghurt – 2 theel citroenrasp – 1 theel vanille extract – 200 gr bloem – 2 theel bakpoeder – snuf zout – 150-200 gr bramen of ander fruit

Bereidingswijze

Roer met een garde of mixer de boter zacht met de suiker. Meng er een voor een de eieren door, voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Roer er nu de yoghurt, citroenrasp en vanille door. Roer tot slot de bloem, bakpoeder en zout door. Meng het fruit met een eetl bloem en schep voorzichtig door het beslag. Giet je beslag in een goed ingevet cakeblik. Bak ca. 60 minuten op 175 graden. (check met een sateprikker of je cake gaar is: droog = gaar)

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...