Grimolle Poitevine

Die Fransen die kunnen er wat van, zo veel verschillende taarten en cakes als dessert.
Iedere streek heeft wel een eigen klassieker.
Zo hebben we al verschillende Clafoutis uit de Limousin en een overheerlijke Bretonse far op de site staan
En nu dus ook een Grimolle uit Poitou.
Dit is meer een soort appelcake, luchtiger en minder machtig en minder pannenkoekachtige dan clafoutis en far.

Dit recept van Onno Kleyn stond in de Volkskrant.

Ingredienten

– 4 appels
– 75 gr bloem
– 100 gr suiker
– snuf zout
– 1/2 zakje bakpoeder
– 2 eetl bruine rum
– 25 gr boter
– 3 eieren
– 25 ml melk

– poedersuiker

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en rum in een kom.
Voeg de gesmolten boter toe.
Meng nu een voor een de eieren er goed door.
En tot slot de melk.
Schil de appels en snijd ze in stukjes, meng de appelstukjes door het beslag.
Neem een dichte bakvorm of schaal en bekleed deze met bakpapier.
Schep je appelbeslag in de vorm en bak de Grimolle 40 minuten op 180 graden.

Serveer het als dessert lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

Ook lekker

Mango-ijs met kokosmelk

Mango-ijs met kokosmelk

Mango-ijs met kokosmelkMet deze tropische dagen maak je iedereen blij met een tropisch ijsje!Dit zelfgemaakte ijs met verse mango en kokosmelk is bovendien veganistisch.Het is heel makkelijk en supersnel gemaakt, een ijsmachine heb je niet nodig,Ingredienten– 400 gr...

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...