Truffelpizza

Houdt je van pizza en houdt je van truffel?
Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!
Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.
Wij hebben gesmuld!

Ingredienten

Voor 2 pizza’s:
– 320 ge bloem
– 180 ml warm water
– 1 tl zout
– 1 tl suiker
– 7 gr droge gist
Wil je makkelijk en snel: dan neem je 2 kant en klare pizzabodems uit het koelvak.
Verder:
– potje (145 gr) truffeltapenade
– 200 ml crème fraîche
– 200 gr kastanje champignons
– gemarineerde artisjokharten
– 100 gr geraspte kaas
– handje salieblaadjes
– 1 bol mozzarella of 100 gr geraspte kaas
– vers gemalen peper
– 1 eetl olijfolie (met truffel smaak, als je hebt)

Bereidingswijze

Kneed voor het deeg alle ingrediënten goed door tot een soepele bal. Leg het in een kom, dek het af met een theedoek en laat rijzen op kamertemperatuur.
Na een uur is je deeg mooi gerezen, haal uit de kom en leg op de aanrecht (met bloem bestrooid). Kneed nog een maal door.
Deel je deeg in twee bollen en rol uit tot twee ronde pizza’s.
Leg je pizzabodem op bakpapier op de bakplaat.
Meng de crème fraîche met het potje truffeltapenade en verdeel dit over je pizzabodems.
Laat rondom een rand vrij.
Verdeel er nu de 100 gr geraspte kaas over.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze door, veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verdeel de artisjokharten en champignons over je pizza’s.
Verdeel nu de mozzarella of nogmaals geraspte kaas.
Strooi de salieblaadjes erover.
Nog wat verse peper en wat druppels olijfolie tot slot.

Bak op 250 graden in ca. 8 minuten.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Okonomiyaki

Okonomiyaki

OkonomiyakiHartige Japanse pannenkoek.Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons...