Truffelpizza

Houdt je van pizza en houdt je van truffel?
Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!
Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.
Wij hebben gesmuld!

Ingredienten

Voor 2 pizza’s:
– 320 ge bloem
– 180 ml warm water
– 1 tl zout
– 1 tl suiker
– 7 gr droge gist
Wil je makkelijk en snel: dan neem je 2 kant en klare pizzabodems uit het koelvak.
Verder:
– potje (145 gr) truffeltapenade
– 200 ml crème fraîche
– 200 gr kastanje champignons
– gemarineerde artisjokharten
– 100 gr geraspte kaas
– handje salieblaadjes
– 1 bol mozzarella of 100 gr geraspte kaas
– vers gemalen peper
– 1 eetl olijfolie (met truffel smaak, als je hebt)

Bereidingswijze

Kneed voor het deeg alle ingrediënten goed door tot een soepele bal. Leg het in een kom, dek het af met een theedoek en laat rijzen op kamertemperatuur.
Na een uur is je deeg mooi gerezen, haal uit de kom en leg op de aanrecht (met bloem bestrooid). Kneed nog een maal door.
Deel je deeg in twee bollen en rol uit tot twee ronde pizza’s.
Leg je pizzabodem op bakpapier op de bakplaat.
Meng de crème fraîche met het potje truffeltapenade en verdeel dit over je pizzabodems.
Laat rondom een rand vrij.
Verdeel er nu de 100 gr geraspte kaas over.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze door, veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verdeel de artisjokharten en champignons over je pizza’s.
Verdeel nu de mozzarella of nogmaals geraspte kaas.
Strooi de salieblaadjes erover.
Nog wat verse peper en wat druppels olijfolie tot slot.

Bak op 250 graden in ca. 8 minuten.

Ook lekker

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...