Mediterraanse tomatenquiche

Een makkelijk recept voor een heel lekkere mediteraanse quiche.
Dit recept is voor een grote bakplaat. Dat is maar goed ook, want het is op voordat je het weet.
Wij snijden het altijd in niet te grote repen. Lekker bij een soepje, als hapje of bij een bufet.

Ingredienten

Voor 1 grote bakplaat of 2 vormen van ca. 21×25 cm.
– 450 gr volkorenmeel
– 100 gr olie (van zongedroogde tomaatjes)
– 2 dl water
– 2 potten zongedroogde tomaatjes (ca. 300 gr per stuk)
– 400 gr griekse yoghurt
– 350 gr geraspte kaas
– 80 gr knoflooktenen uit pot of 8 tenen vers
– 1 flinke eetl provencaalse kruiden
– 2 grote uien
– 6 eieren

Bereidingswijze

Maak deeg van het meel, olie en water. In de keukenmachine gaat dit heel makkelijk.
Bekleed het bakblik of de bakvormen met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een grote lap die op de bakplaat past (ongeveer 40×25 cm) of voor de kleinere bakvormen 2 x op maat. Leg het deeg op de plaat of in de vormen.

Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken, hak ze in de keukenmachine, niet te fijn.
Hak ook de uien en knoflooktenen in de keukenmachine, ook niet te fijn.
Meng alle ingredienten in een grote kom.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
Bak de quiche in 45-60 minuten op 180-200 graden.

Ook lekker

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...