Gevuld speculaas

Nadat we in november, na de workshop broodbakken in Groet, de gevulde koeken een paar keer hadden gemaakt was het een kleine stap om gevuld speculaas uit te gaan proberen.
Groot succes: het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.

Ingredienten

– 200 gr. boter
– ½ ei
– 190 gr. bruine basterd
– 350 gr. bloem
– 2 theel. speculaaskruiden
– 4 gr. backing soda of zelfrijzend bakmeel gebruiken
– 200 gr amandelspijs, 1 ei
– 1 losgeklopt ei voor bestrijken

Bereidingswijze

Meng boter, ei en basterd door elkaar. Daarna de bloem en speculaaskruiden erdoor.
Deeg laten rusten in koelkast.
Spijs afslappen met 1 ei, goed mengen. Let op niet te slap.
Deeg op temperatuur laten komen voor uitrollen.
Van deeg 2 rechthoekige plakken uitrollen.
Leg een deegplak op een met bakpapier beklede bakplaat, of leg het in een rechthoekige bakvorm (die je met bakpapier bekleed)
Verdeel het spijs hierop en druk iets aan.
Bekleed met de tweede deegplak.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei, garneer event. met amandel en bestrijk nogmaals met ei.
Oven 175 graden, ca 40 min bakken tot mooi bruin

Ook lekker

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...