Gevuld speculaas

De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.
Gevuld speculaas met pepernoten!
Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.

 

Ingredienten

– 200 gr. boter
– ½ ei
– 190 gr. bruine basterd
– 350 gr. bloem
– 2 theel. speculaaskruiden
– 4 gr. backing soda of zelfrijzend bakmeel gebruiken
– 300 gr amandelspijs, 1 ei
– 1 losgeklopt ei voor bestrijken

Bereidingswijze

Meng boter, ei en basterd door elkaar. Daarna de bloem en speculaaskruiden erdoor.
Deeg laten rusten in koelkast.
Spijs afslappen met 1 ei, goed mengen. Let op niet te slap.
Deeg op temperatuur laten komen voor uitrollen.
Van deeg 2 rechthoekige plakken uitrollen.
Leg een deegplak op een met bakpapier beklede bakplaat, of leg het in een rechthoekige bakvorm (die je met bakpapier bekleed)
Verdeel het spijs hierop en druk iets aan.
Bekleed met de tweede deegplak.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei, garneer event. met amandel of pepernoten en bestrijk nogmaals met ei.
Oven 175 graden, ca 40 min bakken tot mooi bruin

 

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...