Gevuld speculaas

Nadat we in november, na de workshop broodbakken in Groet, de gevulde koeken een paar keer hadden gemaakt was het een kleine stap om gevuld speculaas uit te gaan proberen.
Groot succes: het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.

Ingredienten

– 200 gr. boter
– ½ ei
– 190 gr. bruine basterd
– 350 gr. bloem
– 2 theel. speculaaskruiden
– 4 gr. backing soda of zelfrijzend bakmeel gebruiken
– 200 gr amandelspijs, 1 ei
– 1 losgeklopt ei voor bestrijken

Bereidingswijze

Meng boter, ei en basterd door elkaar. Daarna de bloem en speculaaskruiden erdoor.
Deeg laten rusten in koelkast.
Spijs afslappen met 1 ei, goed mengen. Let op niet te slap.
Deeg op temperatuur laten komen voor uitrollen.
Van deeg 2 rechthoekige plakken uitrollen.
Leg een deegplak op een met bakpapier beklede bakplaat, of leg het in een rechthoekige bakvorm (die je met bakpapier bekleed)
Verdeel het spijs hierop en druk iets aan.
Bekleed met de tweede deegplak.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei, garneer event. met amandel en bestrijk nogmaals met ei.
Oven 175 graden, ca 40 min bakken tot mooi bruin

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...