Klassieke appeltaart

Natuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.
Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.
Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.
Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of familie recept voor appeltaart.
Wij ook! Wij bakken al jaren onze Oma’s appeltaart, en vonden die het lekkerst.
Maar nu moeten we toegeven dat de appeltaart van Laura’s Bakery nog lekkerder is.
Net even anders: meer koek en de suiker en kaneel in een laagje over de appel gestrooid.
Wij vinden hem zo lekker dat we het recept hier delen.

Ingredienten

– 400 gr bloem
– 200 gr basterdsuiker
– 200 gr boter, koud
– 1 theel zout
– 1/2 eitje (geklutst)
– 1 zakje vanillesuiker (8 gr)

Vulling:
– ruim 1 kg appels
– 75 gr kristalsuiker
– 3 theel kaneel
– 2 handen rozijnen

Extra:
– paar eetl paneermeel
– 1/2 eitje (geklutst)

Bereidingswijze

Roer de bloem, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden boter en het 1/2 eitje toe en kneed alles tot een soepel deeg. Dek af en laat in koelkast ± 30 minuut rusten.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Meng er de rozijnen door.
Meng in een kommetje de suiker met kaneel.
Vet een springvorm (24 cm) in en bestuif licht met wat bloem.
Rol 2/3 van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee de springvorm.
Bestrooi de bodem met paneermeel.
Doe de helft van de appelplakjes in de vorm, strooi 1/3 van de kaneelsuiker over de appel.
Doe nu de rest van de appel in de vorm en strooi de rest van de kaneelsuiker erover.
Rol het resterende deeg uit en snijd hiervan stroken. Leg deze boven op de appels.
Bestrijk de deegstroken het andere 1/2 eitje.
Zet de taart iets onder het midden in de oven.
Bak ± 1 uur op 170 graden.(onder en boven warmte)

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...