Klassieke appeltaart

Natuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.
Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.
Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.
Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of familie recept voor appeltaart.
Wij ook! Wij bakken al jaren onze Oma’s appeltaart, en vonden die het lekkerst.
Maar nu moeten we toegeven dat de appeltaart van Laura’s Bakery nog lekkerder is.
Net even anders: meer koek en de suiker en kaneel in een laagje over de appel gestrooid.
Wij vinden hem zo lekker dat we het recept hier delen.

Ingredienten

– 400 gr bloem
– 200 gr basterdsuiker
– 200 gr boter, koud
– 1 theel zout
– 1/2 eitje (geklutst)
– 1 zakje vanillesuiker (8 gr)

Vulling:
– ruim 1 kg appels
– 75 gr kristalsuiker
– 3 theel kaneel
– 2 handen rozijnen

Extra:
– paar eetl paneermeel
– 1/2 eitje (geklutst)

Bereidingswijze

Roer de bloem, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden boter en het 1/2 eitje toe en kneed alles tot een soepel deeg. Dek af en laat in koelkast ± 30 minuut rusten.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Meng er de rozijnen door.
Meng in een kommetje de suiker met kaneel.
Vet een springvorm (24 cm) in en bestuif licht met wat bloem.
Rol 2/3 van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee de springvorm.
Bestrooi de bodem met paneermeel.
Doe de helft van de appelplakjes in de vorm, strooi 1/3 van de kaneelsuiker over de appel.
Doe nu de rest van de appel in de vorm en strooi de rest van de kaneelsuiker erover.
Rol het resterende deeg uit en snijd hiervan stroken. Leg deze boven op de appels.
Bestrijk de deegstroken het andere 1/2 eitje.
Zet de taart iets onder het midden in de oven.
Bak ± 1 uur op 170 graden.(onder en boven warmte)

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...