Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 20 ml olijfolie
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de garnering:
– kleine tomaatjes
– verse rozemarijn
– zeezout

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, leg het op de bakplaat en duw het uit tot een mooi plat brood.

Duw kuiltjes in je deeg, leg in ieder kuiltje een tomaatje.
Steek hier en daar wat rozemarijn naaldjes.
Bestrooi het brood met zeezout en sprenkel er wat olijfolie over.
Bak 30 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...