Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 20 ml olijfolie
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de garnering:
– kleine tomaatjes
– verse rozemarijn
– zeezout

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, leg het op de bakplaat en duw het uit tot een mooi plat brood.

Duw kuiltjes in je deeg, leg in ieder kuiltje een tomaatje.
Steek hier en daar wat rozemarijn naaldjes.
Bestrooi het brood met zeezout en sprenkel er wat olijfolie over.
Bak 30 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...