Carrot cake

Op internet zijn al tientallen recepten voor carrot cake te vinden, dus vooruit, daar komt ons recept dan ook nog bij.
Want dit is een echt makkelijk recept met weinig ingredienten, de cake lukt altijd en smaakt verrukkelijk, dus die kunnen we jullie toch niet onthouden.

Ingredienten

– 400 gr winterwortel
– 150 gr boter
– 150 gr suiker
– 2 eieren
– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 tl kaneel
– 125 gr rozijnen
– snuf zout

Voor de topping:
– 100 gr roomkaas
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 gr boter
– poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

Schil en rasp de wortel.
Smelt de boter in de magnetron en meng dan met de suiker, eieren en zout, roer goed door met een garde. Meng er dan de geraspte wortel door.
Roer er dan de gezeefde bakmeel en kaneel door. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bakken ca 45 minuut op 175 graden.

Laat voor de topping de boter zacht worden, meng met roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker. Roer heel goed door tot een mooie gladde glazuur.
Verdeel de topping over de carrot cake wanneer deze is afgekoeld.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!