Carrot cake

Op internet zijn al tientallen recepten voor carrot cake te vinden, dus vooruit, daar komt ons recept dan ook nog bij.
Want dit is een echt makkelijk recept met weinig ingredienten, de cake lukt altijd en smaakt verrukkelijk, dus die kunnen we jullie toch niet onthouden.

Ingredienten

– 400 gr winterwortel
– 150 gr boter
– 150 gr suiker
– 2 eieren
– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 tl kaneel
– 125 gr rozijnen
– snuf zout

Voor de topping:
– 100 gr roomkaas
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 gr boter
– poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

Schil en rasp de wortel.
Smelt de boter in de magnetron en meng dan met de suiker, eieren en zout, roer goed door met een garde. Meng er dan de geraspte wortel door.
Roer er dan de gezeefde bakmeel en kaneel door. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bakken ca 45 minuut op 175 graden.

Laat voor de topping de boter zacht worden, meng met roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker. Roer heel goed door tot een mooie gladde glazuur.
Verdeel de topping over de carrot cake wanneer deze is afgekoeld.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!