Carrot cake

Op internet zijn al tientallen recepten voor carrot cake te vinden, dus vooruit, daar komt ons recept dan ook nog bij.
Want dit is een echt makkelijk recept met weinig ingredienten, de cake lukt altijd en smaakt verrukkelijk, dus die kunnen we jullie toch niet onthouden.

Ingredienten

– 400 gr winterwortel
– 150 gr boter
– 150 gr suiker
– 2 eieren
– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 tl kaneel
– 125 gr rozijnen
– snuf zout

Voor de topping:
– 100 gr roomkaas
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 gr boter
– poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

Schil en rasp de wortel.
Smelt de boter in de magnetron en meng dan met de suiker, eieren en zout, roer goed door met een garde. Meng er dan de geraspte wortel door.
Roer er dan de gezeefde bakmeel en kaneel door. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bakken ca 45 minuut op 175 graden.

Laat voor de topping de boter zacht worden, meng met roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker. Roer heel goed door tot een mooie gladde glazuur.
Verdeel de topping over de carrot cake wanneer deze is afgekoeld.

Ook lekker

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...

Appelkruimeltaartje

Appelkruimeltaartje

AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!