Carrot cake

Op internet zijn al tientallen recepten voor carrot cake te vinden, dus vooruit, daar komt ons recept dan ook nog bij.
Want dit is een echt makkelijk recept met weinig ingredienten, de cake lukt altijd en smaakt verrukkelijk, dus die kunnen we jullie toch niet onthouden.

Ingredienten

– 400 gr winterwortel
– 150 gr boter
– 150 gr suiker
– 2 eieren
– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 tl kaneel
– 125 gr rozijnen
– snuf zout

Voor de topping:
– 100 gr roomkaas
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 gr boter
– poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

Schil en rasp de wortel.
Smelt de boter in de magnetron en meng dan met de suiker, eieren en zout, roer goed door met een garde. Meng er dan de geraspte wortel door.
Roer er dan de gezeefde bakmeel en kaneel door. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bakken ca 45 minuut op 175 graden.

Laat voor de topping de boter zacht worden, meng met roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker. Roer heel goed door tot een mooie gladde glazuur.
Verdeel de topping over de carrot cake wanneer deze is afgekoeld.

Ook lekker

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!