Carrot cake

Op internet zijn al tientallen recepten voor carrot cake te vinden, dus vooruit, daar komt ons recept dan ook nog bij.
Want dit is een echt makkelijk recept met weinig ingredienten, de cake lukt altijd en smaakt verrukkelijk, dus die kunnen we jullie toch niet onthouden.

Ingredienten

– 400 gr winterwortel
– 150 gr boter
– 150 gr suiker
– 2 eieren
– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 tl kaneel
– 125 gr rozijnen
– snuf zout

Voor de topping:
– 100 gr roomkaas
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 gr boter
– poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

Schil en rasp de wortel.
Smelt de boter in de magnetron en meng dan met de suiker, eieren en zout, roer goed door met een garde. Meng er dan de geraspte wortel door.
Roer er dan de gezeefde bakmeel en kaneel door. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bakken ca 45 minuut op 175 graden.

Laat voor de topping de boter zacht worden, meng met roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker. Roer heel goed door tot een mooie gladde glazuur.
Verdeel de topping over de carrot cake wanneer deze is afgekoeld.

Ook lekker

Grimolle Poitevine

Grimolle Poitevine

Grimolle PoitevineDie Fransen die kunnen er wat van, zo veel verschillende taarten en cakes als dessert.Iedere streek heeft wel een eigen klassieker.Zo hebben we al verschillende Clafoutis uit de Limousin en een overheerlijke Bretonse far op de site staanEn nu dus ook...

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!