Appelstrudel of Appelcarre

Het lijkt wel een apfelstrudel, maar dat is het dus niet.
Want apfelstrudel wordt gemaakt van een speciaal elastisch deegje.
En een appelcarre wordt gemaakt van bladerdeeg.
Soms moet je niet te moeilijk doen, dan koop je kant en klaar bladerdeeg, maak een heerlijke appelvulling, even in de oven en genieten maar.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg, koelschap
– 4 frisse appels, bv goudrenet
– 100 gr rozijnen
– 100 gr suiker
– 2 eetl abrikozenjam
– 2 eetl maizena
– flink kaneel
– 1 geklutst eitje
– poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca 1 cm.
Meng de appelblokjes met de rozijnen, suiker, jam, maizena en kaneel.
Verwarm goed roerend het appelmengsel in een pan gedurende ca. 5 minuten tot de appel wat zachter is geworden.
Rol je bladerdeeg uit en leg het op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het appelmengsel op de helft van het bladerdeeg, laat de buitenste rand vrij.
Bestrijk de vrijgelaten rand met water en vouw de andere helft van het bladerdeeg over de appelvulling.
Druk de rand goed aan.
Snijd met een scherp mesje om de cm. een insnede over de breedte .
Bestrijk de bovenkant met het geklutst ei.
Bak ca. 30 minuten op 200 graden.

Wil je vegan, dan bestrijk je het bladerdeeg met water ipv ei.
Het bladerdeeg van Tante Fanny is vegan.

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Platbrood met groene asperges

Platbrood met groene asperges

Platbrood met groene aspergesEen lekker stuk brood bij een kom soep is altijd een goed idee.Zelfgebakken leuk brood is natuurlijk het lekkerst.Denk aan focaccia, een platbrood met geroosterde paprika's of een uien-kaasbrood. Allemaal op onze site te vinden.En nu een...

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...