Gevulde koeken

We zijn we naar een workshop broodbakken bij ex-bakker Nico Botman in Groet geweest. Zie zijn website www.broodworkshop.nl
Wat een gezellige, gemoedelijke en leerzame dag hebben we gehad. De bakker vertelt veel, laat veel zien en zet je lekker zelf aan het werk. De workshop begon om 11:00 uur en om 16:30 uur gingen we ieder met een tas vol broden, broodjes, koeken en meer naar huis.
Geinspireerd door alle tips zijn we het weekend daarop thuis direkt aan de gang gegaan en begonnen met gevulde koeken.
Let op: het recept is wel voor 32 koeken, dus de hele buurt mocht meegenieten

Ingredienten

  • 400 gr. boter
  • 1 ei
  • 375 gr. bruine basterd
  • 700 gr. bloem
  • 2 theel. kaneel
  • 8 gr. backing soda of zelfrijzend bakmeel gebruiken
  • 400 gr amandelspijs, 2 eieren
  • 1 losgeklopt ei voor bestrijken

Bereidingswijze

Meng boter, ei en basterd door elkaar. Daarna de bloem en kaneel erdoor.
Dit noemt men zetdeeg.
Deeg 30 min. laten rusten in de koelkast.
Ondertussen het spijs afslappen met 1 ei, goed mengen. Let op niet te slap.
Deeg op kamertemperatuur (ca 15 min) laten komen voor uitrollen.
Deeg uitrollen tot ca ½ cm dikte.
Steek rondjes van ca 7 cm.
Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg op ieder rondje een flinke dessertlepel spijs en druk iets plat.
Bekleed met 2e deegrondje en druk de rand goed aan.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei, garneer event. met amandel en bestrijk nogmaals met ei.
Oven 210 graden, ca 20 min bakken tot mooi bruin

Ook lekker

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...