Rabarbercarré
Er is nog volop rabarber deze periode.
Dus we genieten er bijna dagelijks van.
Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.
Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.
Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij met het resultaat.
Ingredienten
– 1 rol bladerdeeg, koelschap
– 4 stengels rabarber
– 1 appel
– suiker naar smaak
– 2 eetl abrikozenjam
– 2 eetl maizena
– flink kaneel
– 1 geklutst eitje
Bereidingswijze
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca 1 cm.
Snijd de rabarber in plakjes van ca 1 cm.
Meng de appel en rabarberstukjes met de abrikozenjam, suiker, maizena en kaneel.
Verwarm het mengsel heel goed roerend in een pan gedurende ca. 5 minuten tot de rabarber en appel wat zachter is geworden en het geheel goed gebonden is.
Laat wat afkoelen.
Rol je bladerdeeg uit en leg het op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het rabarbermengsel op de helft van het bladerdeeg, laat de buitenste rand vrij.
Bestrijk de vrijgelaten rand met water en vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling.
Druk de rand goed aan.
Snijd met een scherp mesje om de cm. een insnede over de breedte .
Bestrijk de bovenkant met het geklutst ei.
Bak ca. 30 minuten op 200 graden.
Wil je vegan, dan bestrijk je het bladerdeeg met water i.p.v. ei.
Het bladerdeeg van Tante Fanny is vegan.
Ook lekker
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Triffle van hangop
Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...