Rabarbercarré

Er is nog volop rabarber deze periode.
Dus we genieten er bijna dagelijks van.
Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.
Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.
Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij met het resultaat.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg, koelschap
– 4 stengels rabarber
– 1 appel
– suiker naar smaak
– 2 eetl abrikozenjam
– 2 eetl maizena
– flink kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca 1 cm.
Snijd de rabarber in plakjes van ca 1 cm.
Meng de appel en rabarberstukjes met de abrikozenjam, suiker, maizena en kaneel.
Verwarm het mengsel heel goed roerend in een pan gedurende ca. 5 minuten tot de rabarber en appel wat zachter is geworden en het geheel goed gebonden is.
Laat wat afkoelen.
Rol je bladerdeeg uit en leg het op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het rabarbermengsel op de helft van het bladerdeeg, laat de buitenste rand vrij.
Bestrijk de vrijgelaten rand met water en vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling.
Druk de rand goed aan.
Snijd met een scherp mesje om de cm. een insnede over de breedte .
Bestrijk de bovenkant met het geklutst ei.
Bak ca. 30 minuten op 200 graden.

Wil je vegan, dan bestrijk je het bladerdeeg met water i.p.v. ei.
Het bladerdeeg van Tante Fanny is vegan.

Ook lekker

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...

Triffle van hangop

Triffle van hangop

Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...