Rabarbercarré

Er is nog volop rabarber deze periode.
Dus we genieten er bijna dagelijks van.
Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.
Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.
Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij met het resultaat.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg, koelschap
– 4 stengels rabarber
– 1 appel
– suiker naar smaak
– 2 eetl abrikozenjam
– 2 eetl maizena
– flink kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca 1 cm.
Snijd de rabarber in plakjes van ca 1 cm.
Meng de appel en rabarberstukjes met de abrikozenjam, suiker, maizena en kaneel.
Verwarm het mengsel heel goed roerend in een pan gedurende ca. 5 minuten tot de rabarber en appel wat zachter is geworden en het geheel goed gebonden is.
Laat wat afkoelen.
Rol je bladerdeeg uit en leg het op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het rabarbermengsel op de helft van het bladerdeeg, laat de buitenste rand vrij.
Bestrijk de vrijgelaten rand met water en vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling.
Druk de rand goed aan.
Snijd met een scherp mesje om de cm. een insnede over de breedte .
Bestrijk de bovenkant met het geklutst ei.
Bak ca. 30 minuten op 200 graden.

Wil je vegan, dan bestrijk je het bladerdeeg met water i.p.v. ei.
Het bladerdeeg van Tante Fanny is vegan.

Ook lekker

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...