Bloemkoolpizza

Ja ik weet het, we zijn eigenlijk altijd van het zelf maken. En pizzabodems maken we ook altijd zelf, dat is niet veel werk, alleen het rijzen van het deeg neemt wat tijd.
Maar nu kregen we pas geleden bij iemand een verassende bloemkoolpizza, en die was zo ontzettend lekker, die willen we jullie niet onthouden.
De pizzabodem is van Magioni, een bedrijfje uit Amsterdam, die verschillende pizzabodems produceren waarin groenten zijn verwerkt. (niet gesponsord hoor)
Dus bij deze een tip voor een makkelijke vakantiemaaltijd!

Ingredienten

– 2 bloemkoolpizza’s
– humus, zie ons recept:
– 1 prei
– handje sperzieboontjes
– 1 rode paprika
– klein blikje mais
– klein blikje kidneybeans
– paar bosuitjes
– falafal, ca 16 stuks

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de falafal in een scheutje olie knapperig.
Snijd ondertussen de prei en bosuitjes in ringen, de paprika in blokjes en de sperzieboontjes in stukjes.
Laat de mais en kidneybeans uitlekken.
Smeer een flinke laag humus op de pizzabodems, verdeel alle groenten en de falafal erover en bak de pizza’s ca. 10 minuten.

Door de humus en de falafal heb je per persoon echt wel genoeg aan een halve pizza.
Je eet er toch ook nog een salade bij?

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...