Gevuld Turks brood

Echt een super lekker zomeridee. Turks brood gevuld met tapenade, geroosterde groenten, selderij en kaas.
Leuk om mee te nemen voor een picknick. Met een kom soep erbij heb je volledige maaltijd.

Ingredienten

– 1 Turks brood
– tapenade van zongedroogde tomaatjes (zie recept website)
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 rode paprika’s
– flinke bos selderij
– stukje Pecorinokaas
– olijfolie
– zout en peper
– gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s: in ovenschaal onder de grill plaatsen, keer regelmatig om tot de schil rondom zwart is. Laat ze 15 minuten afkoelen in een plastik zak. Nu kun je heel makkelijk de zwarte schil verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd de paprika in brede repen.
Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken, smeer ze in met wat olijfolie en grill de plakken aan beide kanten in een grillpan. Bestrooi met zout en verse peper en Italiaanse kruiden.
Snijd het brood horizontaal door en besmeer de bodem met tapenade.
Beleg laag voor laag met de geroosterde/gegrillde groenten.
Leg er dan een hele laag selderijblaadjes op.
En tot slot een laag Pecorinokaas in flakes geschaafd.
Leg nu de bovenkant van het brood er weer op en snijd het brood in punten.

Ingepakt in de folie kun je het gevulde brood koel bewaren en meenemen voor een picknick.
De vulling kun je natuurlijk varieren wat je wilt, maar wij vinden vooral het selderijgroen een heel bijzondere smaak geven.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...