Gevuld Turks brood

Echt een super lekker zomeridee. Turks brood gevuld met tapenade, geroosterde groenten, selderij en kaas.
Leuk om mee te nemen voor een picknick. Met een kom soep erbij heb je volledige maaltijd.

Ingredienten

– 1 Turks brood
– tapenade van zongedroogde tomaatjes (zie recept website)
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 rode paprika’s
– flinke bos selderij
– stukje Pecorinokaas
– olijfolie
– zout en peper
– gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s: in ovenschaal onder de grill plaatsen, keer regelmatig om tot de schil rondom zwart is. Laat ze 15 minuten afkoelen in een plastik zak. Nu kun je heel makkelijk de zwarte schil verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd de paprika in brede repen.
Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken, smeer ze in met wat olijfolie en grill de plakken aan beide kanten in een grillpan. Bestrooi met zout en verse peper en Italiaanse kruiden.
Snijd het brood horizontaal door en besmeer de bodem met tapenade.
Beleg laag voor laag met de geroosterde/gegrillde groenten.
Leg er dan een hele laag selderijblaadjes op.
En tot slot een laag Pecorinokaas in flakes geschaafd.
Leg nu de bovenkant van het brood er weer op en snijd het brood in punten.

Ingepakt in de folie kun je het gevulde brood koel bewaren en meenemen voor een picknick.
De vulling kun je natuurlijk varieren wat je wilt, maar wij vinden vooral het selderijgroen een heel bijzondere smaak geven.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...