Mandarijnentaart

Lekker voor in de winter.
Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen.
Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor.

Ingredienten

– 3 a 4 mandarijnen (ca. 375 gr)
– 175 gr lichte basterdsuiker
– 150 gr boter
– 1 vanillesuiker
– 3 eieren
– 175 gr bloem
– 1 bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 150 Griekse yoghurt of kwark
– scheutje citroensap
– 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur (optioneel)

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen goed schoon en kook ze in ca 2 uur gaar.
Laat ze afkoelen, verwijder eventuele pitjes en de steelaanzet en pureer ze met de staafmixer helemaal fijn.
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix tot ei helemaal is gemengd voor je het volgende ei toevoegt.
Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder en kaneel door het beslag.
Voeg tot slot de mandarijnenpuree, citroensap en de yoghurt (en als je wilt het likeurtje) toe en roer dit door het beslag.
Schep je beslag in een ingevette springvorm en bak de taart op 180 graden, ca 50 minuten.
Garneer met verse partjes mandarijn.

Ook lekker

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...