Mandarijnentaart

Lekker voor in de winter.
Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen.
Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor.

Ingredienten

– 3 a 4 mandarijnen (ca. 375 gr)
– 175 gr lichte basterdsuiker
– 150 gr boter
– 1 vanillesuiker
– 3 eieren
– 175 gr bloem
– 1 bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 150 Griekse yoghurt of kwark
– scheutje citroensap
– 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur (optioneel)

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen goed schoon en kook ze in ca 2 uur gaar.
Laat ze afkoelen, verwijder eventuele pitjes en de steelaanzet en pureer ze met de staafmixer helemaal fijn.
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix tot ei helemaal is gemengd voor je het volgende ei toevoegt.
Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder en kaneel door het beslag.
Voeg tot slot de mandarijnenpuree, citroensap en de yoghurt (en als je wilt het likeurtje) toe en roer dit door het beslag.
Schep je beslag in een ingevette springvorm en bak de taart op 180 graden, ca 50 minuten.
Garneer met verse partjes mandarijn.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...