Mandarijnentaart

Lekker voor in de winter. Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen. Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor.

Ingredienten

– 3 a 4 mandarijnen (ca. 375 gr) – 175 gr lichte basterdsuiker – 150 gr boter – 1 vanillesuiker – 3 eieren – 175 gr bloem – 1 bakpoeder – 2 tl kaneel – 150 Griekse yoghurt of kwark – scheutje citroensap – 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur (optioneel)

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen goed schoon en kook ze in ca 2 uur gaar. Laat ze afkoelen, verwijder eventuele pitjes en de steelaanzet en pureer ze met de staafmixer helemaal fijn. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix tot ei helemaal is gemengd voor je het volgende ei toevoegt. Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder en kaneel door het beslag. Voeg tot slot de mandarijnenpuree, citroensap en de yoghurt (en als je wilt het likeurtje) toe en roer dit door het beslag. Schep je beslag in een ingevette springvorm en bak de taart op 180 graden, ca 50 minuten. Garneer met verse partjes mandarijn.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...