Mandarijnentaart

Lekker voor in de winter.
Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen.
Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor.

Ingredienten

– 3 a 4 mandarijnen (ca. 375 gr)
– 175 gr lichte basterdsuiker
– 150 gr boter
– 1 vanillesuiker
– 3 eieren
– 175 gr bloem
– 1 bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 150 Griekse yoghurt of kwark
– scheutje citroensap
– 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur (optioneel)

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen goed schoon en kook ze in ca 2 uur gaar.
Laat ze afkoelen, verwijder eventuele pitjes en de steelaanzet en pureer ze met de staafmixer helemaal fijn.
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix tot ei helemaal is gemengd voor je het volgende ei toevoegt.
Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder en kaneel door het beslag.
Voeg tot slot de mandarijnenpuree, citroensap en de yoghurt (en als je wilt het likeurtje) toe en roer dit door het beslag.
Schep je beslag in een ingevette springvorm en bak de taart op 180 graden, ca 50 minuten.
Garneer met verse partjes mandarijn.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...