Mandarijnentaart

Lekker voor in de winter. Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen. Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor.

Ingredienten

– 3 a 4 mandarijnen (ca. 375 gr) – 175 gr lichte basterdsuiker – 150 gr boter – 1 vanillesuiker – 3 eieren – 175 gr bloem – 1 bakpoeder – 2 tl kaneel – 150 Griekse yoghurt of kwark – scheutje citroensap – 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur (optioneel)

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen goed schoon en kook ze in ca 2 uur gaar. Laat ze afkoelen, verwijder eventuele pitjes en de steelaanzet en pureer ze met de staafmixer helemaal fijn. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix tot ei helemaal is gemengd voor je het volgende ei toevoegt. Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder en kaneel door het beslag. Voeg tot slot de mandarijnenpuree, citroensap en de yoghurt (en als je wilt het likeurtje) toe en roer dit door het beslag. Schep je beslag in een ingevette springvorm en bak de taart op 180 graden, ca 50 minuten. Garneer met verse partjes mandarijn.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...