Muffins met cranberries

Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch.
De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins.
Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te verkrijgen.
5 minuten werk, de oven doet de rest.

Ingredienten

voor 12 stuks
– 150 gr speltmeel
– 75 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 100 gr ahornsiroop (of maplesiroop of honing)
– 2 eieren
– 100 ml karnemelk
– 80 ml kokosolie
– ½ citroenrasp
– 150 gr cranberries

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer in een kom de havermout, meel, bakpoeder en citroenrasp door elkaar.
Voeg de eieren, ahornsiroop, karnemelk en olie toe en meng alles goed door. (met een garde of mixer)
Meng er tot slot de cranberries door en verdeel het over 12 cupcakevormpjes.
Als je papieren vormpjes in je metalen cupcakevorm gebruikt hoef je niet in te vetten!

Bak de muffins 25 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...