Cranberrysaus
Geen Kerst zonder cranberry’s zeg ik altijd.
Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.
Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!
Van een foto maken was het echter niet gekomen.
Maar wat een ontdekking, verkopen ze bij AH in de diepvries ¨doosjevol¨ cranberry’s.
Dus kan iedereen nu nog deze heerlijke cranberrysaus maken.
Ingredienten
– 250 gr cranberry’s
– 250 ml water
– 100 gr suiker of 2 eetl. honing
– 2 kaneelstokjes
Bereidingswijze
Was de cranberry’s, verwijder eventueel beschadigde bessen en doe ze in een pan. Voeg het water, de suiker of de honing en kaneelstokjes toe en breng aan de kook.
Laat al roerend op een zacht vuurtje ongeveer 15 minuten doorkoken, tot alle cranberry’s zijn opengeknapt.
Verwijder de kaneelstokjes.
Pureer het geheel met de staafmixer en zeef het daarna voor een mooie gladde saus.
Wil je de saus lang bewaren, dan schep je de saus direct in een schone pot, vul helemaal tot de rand en sluit direkt af.
Zo kun je de saus maanden bewaren, na opening natuurlijk in de koelkast.
Je kunt de saus ook heel goed invriezen.
Ook lekker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Rabarber yoghurttaart
Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...