Klassieke Tiramisu
Wie kent het niet?
Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.
Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!
Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.
Bij deze ons basisrecept, simpel en erg lekker.
Ingredienten
Voor 8 personen:
– 4 eieren
– 125 gr suiker
– 500 gr mascarpone
– 200 ml koude espressokoffie
– 250 gr lange vingers
– cacaopoeder
(– 4 eetl koffielikeur, amaretto of wat je lekker vindt)
Bereidingswijze
Splits de eieren.
Klop de eiwitten heel stijf in een brandschone kom.
Klop de eidooiers met suiker tot dik en lichtgekleurd mengsel.
Roer de mascarpone in de delen door het eidooiermengsel tot het goed gemengd is.
Spatel dan de stijfgeklopte eiwitten in gedeelten door het mengsel.
Schenk de koffie in een schaaltje, meng er eventueel de likeur door.
Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bedek hiermee de bodem van een schaal.
Verdeel hierop de helft van het mascarponemengsel.
Hierop verdeel je een tweede laag in koffie gedoopte lange vingers.
Verdeel nu de rest van het mascarponemengsel en strijk glad.
Bestrooi het geheel met cacaopoeder (dmv zeefje)
Laat de tiramisu minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Let op: door het gebruik van rauwe eieren is de tiramisu niet voor iedereen geschikt.
Er bestaan veel variaties: met drank, fruit, chocolade etc..
Ook erg lekker: onze Sinterklaas Tiramisu
Ook lekker
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Triffle van hangop
Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...