Klassieke Tiramisu

Wie kent het niet?
Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.
Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!
Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.
Bij deze ons basisrecept, simpel en erg lekker.

Ingredienten

Voor 8 personen:
– 4 eieren
– 125 gr suiker
– 500 gr mascarpone
– 200 ml koude espressokoffie
– 250 gr lange vingers
– cacaopoeder
(– 4 eetl koffielikeur, amaretto of wat je lekker vindt)

Bereidingswijze

Splits de eieren.
Klop de eiwitten heel stijf in een brandschone kom.
Klop de eidooiers met suiker tot dik en lichtgekleurd mengsel.
Roer de mascarpone in de delen door het eidooiermengsel tot het goed gemengd is.
Spatel dan de stijfgeklopte eiwitten in gedeelten door het mengsel.
Schenk de koffie in een schaaltje, meng er eventueel de likeur door.
Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bedek hiermee de bodem van een schaal.
Verdeel hierop de helft van het mascarponemengsel.
Hierop verdeel je een tweede laag in koffie gedoopte lange vingers.
Verdeel nu de rest van het mascarponemengsel en strijk glad.
Bestrooi het geheel met cacaopoeder (dmv zeefje)
Laat de tiramisu minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Let op: door het gebruik van rauwe eieren is de tiramisu niet voor iedereen geschikt.
Er bestaan veel variaties: met drank, fruit, chocolade etc..
Ook erg lekker: onze Sinterklaas Tiramisu

Ook lekker

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...

Triffle van hangop

Triffle van hangop

Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...