Sinterklaas tiramisu

Een heerlijke tirmisu met speculaasjes en kruidnootjes!
Als dit geen leuk en lekker nagerecht is met Sinterklaasavond.
Voor kinderen kun je de likeur vervangen door een lekkere koffiesiroop zonder alcohol.

Ingredienten

Voor 4 flinke glaasjes:
– 4 speculaasjes
– kruidnootjes
– 125 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eidooiers
– 50 gr suiker
– 250 gr mascarpone
– 75 ml koude espressokoffie
– 4 eetl koffielikeur (of koffiesiroop)
– cacaopoeder (als je wilt)

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met suiker tot dik en lichtgekleurd mengsel.
Klop de mascarpone in de delen door het eidooiermengsel.
Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
Spatel dan de slagroom door het mengsel.
Meng de likeur door de koffie.
Breek de spuculaasjes in grove stukken.
Verdeel de speculaasjes over 4 schaaltjes/glazen, besprenkel de speculaasjes met de helft van het koffiemengsel.
Schep hier de helft van het mascarponemengsel op.
Doop nu per glas een handje kruidnoten in het koffiemengsel en verdeel deze over de mascarpone.
Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel.
En strooi tot slot nog wat in de koffie gedoopte kruidnootjes over de tiramisu.
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...