Sinterklaas tiramisu

Een heerlijke tirmisu met speculaasjes en kruidnootjes! Als dit geen leuk en lekker nagerecht is met Sinterklaasavond. Voor kinderen kun je de likeur vervangen door een lekkere koffiesiroop zonder alcohol.

Ingredienten

Voor 4 flinke glaasjes: – 4 speculaasjes – kruidnootjes – 125 ml slagroom – 1 zakje vanillesuiker – 2 eidooiers – 50 gr suiker – 250 gr mascarpone – 75 ml koude espressokoffie – 4 eetl koffielikeur (of koffiesiroop) – cacaopoeder (als je wilt)

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met suiker tot dik en lichtgekleurd mengsel. Klop de mascarpone in de delen door het eidooiermengsel. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Spatel dan de slagroom door het mengsel. Meng de likeur door de koffie. Breek de spuculaasjes in grove stukken. Verdeel de speculaasjes over 4 schaaltjes/glazen, besprenkel de speculaasjes met de helft van het koffiemengsel. Schep hier de helft van het mascarponemengsel op. Doop nu per glas een handje kruidnoten in het koffiemengsel en verdeel deze over de mascarpone. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel. En strooi tot slot nog wat in de koffie gedoopte kruidnootjes over de tiramisu. Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...