Sinterklaas tiramisu

Een heerlijke tirmisu met speculaasjes en kruidnootjes!
Als dit geen leuk en lekker nagerecht is met Sinterklaasavond.
Voor kinderen kun je de likeur vervangen door een lekkere koffiesiroop zonder alcohol.

Ingredienten

Voor 4 flinke glaasjes:
– 4 speculaasjes
– kruidnootjes
– 125 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eidooiers
– 50 gr suiker
– 250 gr mascarpone
– 75 ml koude espressokoffie
– 4 eetl koffielikeur (of koffiesiroop)
– cacaopoeder (als je wilt)

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met suiker tot dik en lichtgekleurd mengsel.
Klop de mascarpone in de delen door het eidooiermengsel.
Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
Spatel dan de slagroom door het mengsel.
Meng de likeur door de koffie.
Breek de spuculaasjes in grove stukken.
Verdeel de speculaasjes over 4 schaaltjes/glazen, besprenkel de speculaasjes met de helft van het koffiemengsel.
Schep hier de helft van het mascarponemengsel op.
Doop nu per glas een handje kruidnoten in het koffiemengsel en verdeel deze over de mascarpone.
Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel.
En strooi tot slot nog wat in de koffie gedoopte kruidnootjes over de tiramisu.
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...