Salade met gegrilde peer en brie

Echt een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.
De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.
Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.
Een handje cranberry’s erover en je salade is kerstwaardig!

Ingredienten

– 75 gr gemengde of eikenbladsla
– 1 grote handpeer
– 150 gr roombrie
– 2 eetl walnoten
– gedroogde cranberry’s
– 1 eetl tijm
– peper
– 1 eetl olie
dressing:
– 1 theel grove mosterd
– 1 eetl appelazijn
– 4 eetl goede olie (walnotenolie)
– 1 eetl honing
– zout/pep

Bereidingswijze

Was de peer (niet schillen), snijd in vieren en verwijder klokhuis.
Snijd de kwarten in dikke plakken.
Kwast de plakken peer licht in met olie en gril ze op een grillpan tot je mooie bruine streepjes hebt aan beide zijden.
Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Verdeel de sla over 4 bordjes en verdeel daarop de plakjes gegrilde peer en plakjes brie.
Strooi de grofgehakte walnoten, cranberry’s en tijm erover.
Maal wat grove peper over alles.
En verdeel tot slot wat dressing (naar smaak) over het geheel.

Ook lekker

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...