Salade met gegrilde peer en brie
Echt een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.
De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.
Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.
Een handje cranberry’s erover en je salade is kerstwaardig!
Ingredienten
– 75 gr gemengde of eikenbladsla
– 1 grote handpeer
– 150 gr roombrie
– 2 eetl walnoten
– gedroogde cranberry’s
– 1 eetl tijm
– peper
– 1 eetl olie
dressing:
– 1 theel grove mosterd
– 1 eetl appelazijn
– 4 eetl goede olie (walnotenolie)
– 1 eetl honing
– zout/pep
Bereidingswijze
Was de peer (niet schillen), snijd in vieren en verwijder klokhuis.
Snijd de kwarten in dikke plakken.
Kwast de plakken peer licht in met olie en gril ze op een grillpan tot je mooie bruine streepjes hebt aan beide zijden.
Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Verdeel de sla over 4 bordjes en verdeel daarop de plakjes gegrilde peer en plakjes brie.
Strooi de grofgehakte walnoten, cranberry’s en tijm erover.
Maal wat grove peper over alles.
En verdeel tot slot wat dressing (naar smaak) over het geheel.
Ook lekker
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...
Remouladesaus
RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...
Bruschetta met tomaat
Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Pesto van salie en walnoten
Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...
Pistou
PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...
Daslookolie
DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...
Daslookboter
DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...