Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarber is weer volop verkrijgbaar!
Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.
We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.
De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de toch wel machtige, zoete mascarpone en witte chocolade.

Ingredienten

– 200 gr volkorenkoekjes
– 100 gr roomboter
– 500 gr witte chocolade
– 500 gr mascarpone
– 400 gr rabarber
– 4 eetl rietsuiker
– 1 theel gember, geraspt
– 2 theel citroensap

Bereidingswijze

Maak eerst de rabarbercompote:
Snijd de rabarber in stukken en doe met de suiker, gember en citroensap in een pan.
Breng aan de kook en laat de rabarber op een niet te hoog vuur zacht worden.
Laat afkoelen.

Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Zet de taartbodem in de koelkast.

Roer in een kom de mascarpone los.
Smelt de witte chocolade au bain marie. (in een kom die boven een pan kokend water hangt)
Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is meng je de mascarpone erdoor.
Roer 3/4 van de rabarbercompote er snel en slordig doorheen, niet helemaal mengen!
Schep nu het mascarponemengsel op de koekjesbodem en strijk iets glad.
Laat de taart in de koelkast goed opstijven.(2 a 3 uur)
Verdeel het restant van de rabarber vlak voor het aansnijden over de taart.

Ook lekker

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...

Triffle van hangop

Triffle van hangop

Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...