Platbrood met groene asperges

Een lekker stuk brood bij een kom soep is altijd een goed idee.
Zelfgebakken leuk brood is natuurlijk het lekkerst.
Denk aan focaccia, een platbrood met geroosterde paprika’s of een uien-kaasbrood. Allemaal op onze site te vinden.
En nu een nieuwe met voorjaarsgroene groenten!

Ingredienten

– 400 gr bloem
– 7 gr gedroogde gist (zakje)
– 1 tl zout
– 2 eetl tijm en rozemarijn, fijngehakt
– 1/2 tl suiker
– 1,75 dl warm water
– 3 el olijfolie

– 200 gr crème fraîche
– 2 tenen knoflook
– zout/peper
– 1/2 tl chiliflakes
– groene asperges
– 2 bosuitjes
– 100 gr velderwtjes (diepvries)
– 100 gr geraspte kaas (gruyère of oude)

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, gist, zout,kruiden, suiker, water en olijfolie een soepel deeg.
Of laat je broodbakmachine het werk doen.
Doe in een kom, dek af met een vochtige theedoek of met plastic een laat het op een warme, tochtvrije plek rijzen. (ca 1 uur)

Wanneer het deeg gerezen is leg je het op een met bloem bestoven aanrecht en kneed de lucht eruit. Deel het deeg in 2 delen en rol ze uit tot een vorm van ca. 30 cm lang en ca. 15 cm breed.
Meng de crème fraîche met de uitgeperste teentjes knoflook. Breng op smaak met de chiliflakes, zout en peper.
Verdeel de crème fraîche over de twee broden.
Verdeel er nu de asperges, bosui en velderwtjes over.
Strooi de kaas over de groenten.
Bak de platbroden ca. 25 minuten op 200 graden tot ze lekker knapperig zijn.

Wij bestrooien het brood nog met twee handjes kiemgroenten en grof zeezout voor het serveren.
Je kunt het zowel warm als koud eten.

Ook lekker

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...