Platbrood met groene asperges

Een lekker stuk brood bij een kom soep is altijd een goed idee.
Zelfgebakken leuk brood is natuurlijk het lekkerst.
Denk aan focaccia, een platbrood met geroosterde paprika’s of een uien-kaasbrood. Allemaal op onze site te vinden.
En nu een nieuwe met voorjaarsgroene groenten!

Ingredienten

– 400 gr bloem
– 7 gr gedroogde gist (zakje)
– 1 tl zout
– 2 eetl tijm en rozemarijn, fijngehakt
– 1/2 tl suiker
– 1,75 dl warm water
– 3 el olijfolie

– 200 gr crème fraîche
– 2 tenen knoflook
– zout/peper
– 1/2 tl chiliflakes
– groene asperges
– 2 bosuitjes
– 100 gr velderwtjes (diepvries)
– 100 gr geraspte kaas (gruyère of oude)

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, gist, zout,kruiden, suiker, water en olijfolie een soepel deeg.
Of laat je broodbakmachine het werk doen.
Doe in een kom, dek af met een vochtige theedoek of met plastic een laat het op een warme, tochtvrije plek rijzen. (ca 1 uur)

Wanneer het deeg gerezen is leg je het op een met bloem bestoven aanrecht en kneed de lucht eruit. Deel het deeg in 2 delen en rol ze uit tot een vorm van ca. 30 cm lang en ca. 15 cm breed.
Meng de crème fraîche met de uitgeperste teentjes knoflook. Breng op smaak met de chiliflakes, zout en peper.
Verdeel de crème fraîche over de twee broden.
Verdeel er nu de asperges, bosui en velderwtjes over.
Strooi de kaas over de groenten.
Bak de platbroden ca. 25 minuten op 200 graden tot ze lekker knapperig zijn.

Wij bestrooien het brood nog met twee handjes kiemgroenten en grof zeezout voor het serveren.
Je kunt het zowel warm als koud eten.

Ook lekker

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...