Appelbeignets

Super makkelijk! Warm aanbevolen.
Met bladerdeeg in de oven bereid.

Ingredienten

Voor 6 stuks
– bladerdeeg, 12 plakjes
– 2 frisse appels, bv goudrenet
– suiker vermengd met kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in 3 dikke plakken.
Steek rondjes, rondom 1 cm groter dan de appelplak, uit het bladerdeeg.
Leg een appelplak op een deegrondje. Maak de deegrand rondom wat nat met water
Schep een flinke theelepel kaneelsuiker in het gat van de appel.
Leg een tweede bladerdeegrondje over de appel en druk de rand rondom goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bestrooi met kaneelsuiker.
Leg de beignets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ± 20 minuut op 180 graden.

Ook lekker

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...