Appelbeignets

Super makkelijk! Warm aanbevolen.
Met bladerdeeg in de oven bereid.

Ingredienten

Voor 6 stuks
– bladerdeeg, 12 plakjes
– 2 frisse appels, bv goudrenet
– suiker vermengd met kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in 3 dikke plakken.
Steek rondjes, rondom 1 cm groter dan de appelplak, uit het bladerdeeg.
Leg een appelplak op een deegrondje. Maak de deegrand rondom wat nat met water
Schep een flinke theelepel kaneelsuiker in het gat van de appel.
Leg een tweede bladerdeegrondje over de appel en druk de rand rondom goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bestrooi met kaneelsuiker.
Leg de beignets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ± 20 minuut op 180 graden.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...