Appelbeignets

Super makkelijk! Warm aanbevolen.
Met bladerdeeg in de oven bereid.

Ingredienten

Voor 6 stuks
– bladerdeeg, 12 plakjes
– 2 frisse appels, bv goudrenet
– suiker vermengd met kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in 3 dikke plakken.
Steek rondjes, rondom 1 cm groter dan de appelplak, uit het bladerdeeg.
Leg een appelplak op een deegrondje. Maak de deegrand rondom wat nat met water
Schep een flinke theelepel kaneelsuiker in het gat van de appel.
Leg een tweede bladerdeegrondje over de appel en druk de rand rondom goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bestrooi met kaneelsuiker.
Leg de beignets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ± 20 minuut op 180 graden.

Ook lekker

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...