Appelbeignets

Super makkelijk! Warm aanbevolen.
Met bladerdeeg in de oven bereid.

Ingredienten

Voor 6 stuks
– bladerdeeg, 12 plakjes
– 2 frisse appels, bv goudrenet
– suiker vermengd met kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in 3 dikke plakken.
Steek rondjes, rondom 1 cm groter dan de appelplak, uit het bladerdeeg.
Leg een appelplak op een deegrondje. Maak de deegrand rondom wat nat met water
Schep een flinke theelepel kaneelsuiker in het gat van de appel.
Leg een tweede bladerdeegrondje over de appel en druk de rand rondom goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bestrooi met kaneelsuiker.
Leg de beignets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ± 20 minuut op 180 graden.

Ook lekker

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...

Appelkruimeltaartje

Appelkruimeltaartje

AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...