Appelbeignets

Super makkelijk! Warm aanbevolen.
Met bladerdeeg in de oven bereid.

Ingredienten

Voor 6 stuks
– bladerdeeg, 12 plakjes
– 2 frisse appels, bv goudrenet
– suiker vermengd met kaneel
– 1 geklutst eitje

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in 3 dikke plakken.
Steek rondjes, rondom 1 cm groter dan de appelplak, uit het bladerdeeg.
Leg een appelplak op een deegrondje. Maak de deegrand rondom wat nat met water
Schep een flinke theelepel kaneelsuiker in het gat van de appel.
Leg een tweede bladerdeegrondje over de appel en druk de rand rondom goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bestrooi met kaneelsuiker.
Leg de beignets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ± 20 minuut op 180 graden.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...