Toscaanse druivencake

Als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse druivencake!
Recept komt uit Jamie’s Italië.

Ingredienten

– 500 gr druiven (of blauwe bessen)
– 4 eieren
– 250 gr suiker
– 180 gr boter
– 1,5 dl melk
– 1,15 dl olijfolie
– 1 vanillestokje (event. vanillesuiker)
– 400 gr bloem
– 1,5 theel bakpoeder
– 1/2 theel zout
– geraspte schil van 2 citroenen en 2 sinaasappels

Bereidingswijze

Wij gebruiken een bakvorm van 25 x 25 cm.
Vet je bakvorm goed in of bekleed het met bakpapier.
Klop de eieren en de suiker tot een dikke gele massa.
Laat de boter smelten en voeg toe met de melk en olijfolie.
Voeg ook de merg van het vanillestokje toe en meng alles goed.
Zeef de bloem boven de kom en voeg toe met het bakpoeder en zout.
Roer alles goed door.
Voeg nu de citroen en sinaasappelrasp toe en meng er ook door.
Roer een kwart van de druiven door je beslag.
Doe het beslag in een je bakvorm.
Bak 15 minuten op 175 graden.
Strooi nu de rest van de druiven erop, druk licht in de cake en bak nu nog ca. 35 minuten.

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...