Toscaanse druivencake

Als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse druivencake!
Recept komt uit Jamie’s Italië.

Ingredienten

– 500 gr druiven (of blauwe bessen)
– 4 eieren
– 250 gr suiker
– 180 gr boter
– 1,5 dl melk
– 1,15 dl olijfolie
– 1 vanillestokje (event. vanillesuiker)
– 400 gr bloem
– 1,5 theel bakpoeder
– 1/2 theel zout
– geraspte schil van 2 citroenen en 2 sinaasappels

Bereidingswijze

Wij gebruiken een bakvorm van 25 x 25 cm.
Vet je bakvorm goed in of bekleed het met bakpapier.
Klop de eieren en de suiker tot een dikke gele massa.
Laat de boter smelten en voeg toe met de melk en olijfolie.
Voeg ook de merg van het vanillestokje toe en meng alles goed.
Zeef de bloem boven de kom en voeg toe met het bakpoeder en zout.
Roer alles goed door.
Voeg nu de citroen en sinaasappelrasp toe en meng er ook door.
Roer een kwart van de druiven door je beslag.
Doe het beslag in een je bakvorm.
Bak 15 minuten op 175 graden.
Strooi nu de rest van de druiven erop, druk licht in de cake en bak nu nog ca. 35 minuten.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...