Borrelbrood of plukbrood

Gek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt.
Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.
Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.
Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.
Maar als borrelhap is dit brood natuurlijk ook een leuk idee.

Ingredienten

– 1 leuk brood, ongesneden
– 200 gr. kaas: geraspte, cheddar, plakjes kaas, mozzarella, wat je wilt of lekker vindt, als het maar smelt
– 100 gr. kruidenboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood met een broodmes in repen van ca 2 cm. Snijd het in tot net boven de bodem, laat de bodem in tact.
Draai het brood een kwartslag en snijd weer repen van 2 cm. Ook weer tot net boven de bodem.
Nu heb je dus blokjes van 2 cm.
Vul alle openingen tussen de blokjes brood met kaas. Het werkt handig om “gleuf” voor “gleuf” te vullen, zo sla je niets over.
Smelt de kruidenboter en giet dit tot slot over het brood.
Pak het brood in aluminiumfolie en bak het 15 minuten op 200 graden.
Bak nu nog 5 minuten zonder folie voor een knapperig resultaat.

Zet snel op tafel zodat iedereen direkt van dit lekkere warme brood kan plukken.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...