Borrelbrood of plukbrood

Gek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt.
Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.
Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.
Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.
Maar als borrelhap is dit brood natuurlijk ook een leuk idee.

Ingredienten

– 1 leuk brood, ongesneden
– 200 gr. kaas: geraspte, cheddar, plakjes kaas, mozzarella, wat je wilt of lekker vindt, als het maar smelt
– 100 gr. kruidenboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood met een broodmes in repen van ca 2 cm. Snijd het in tot net boven de bodem, laat de bodem in tact.
Draai het brood een kwartslag en snijd weer repen van 2 cm. Ook weer tot net boven de bodem.
Nu heb je dus blokjes van 2 cm.
Vul alle openingen tussen de blokjes brood met kaas. Het werkt handig om “gleuf” voor “gleuf” te vullen, zo sla je niets over.
Smelt de kruidenboter en giet dit tot slot over het brood.
Pak het brood in aluminiumfolie en bak het 15 minuten op 200 graden.
Bak nu nog 5 minuten zonder folie voor een knapperig resultaat.

Zet snel op tafel zodat iedereen direkt van dit lekkere warme brood kan plukken.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...