Borrelbrood of plukbrood

Gek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt.
Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.
Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.
Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.
Maar als borrelhap is dit brood natuurlijk ook een leuk idee.

Ingredienten

– 1 leuk brood, ongesneden
– 200 gr. kaas: geraspte, cheddar, plakjes kaas, mozzarella, wat je wilt of lekker vindt, als het maar smelt
– 100 gr. kruidenboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood met een broodmes in repen van ca 2 cm. Snijd het in tot net boven de bodem, laat de bodem in tact.
Draai het brood een kwartslag en snijd weer repen van 2 cm. Ook weer tot net boven de bodem.
Nu heb je dus blokjes van 2 cm.
Vul alle openingen tussen de blokjes brood met kaas. Het werkt handig om “gleuf” voor “gleuf” te vullen, zo sla je niets over.
Smelt de kruidenboter en giet dit tot slot over het brood.
Pak het brood in aluminiumfolie en bak het 15 minuten op 200 graden.
Bak nu nog 5 minuten zonder folie voor een knapperig resultaat.

Zet snel op tafel zodat iedereen direkt van dit lekkere warme brood kan plukken.

Ook lekker

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...