Borrelbrood of plukbrood

Gek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt.
Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.
Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.
Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.
Maar als borrelhap is dit brood natuurlijk ook een leuk idee.

Ingredienten

– 1 leuk brood, ongesneden
– 200 gr. kaas: geraspte, cheddar, plakjes kaas, mozzarella, wat je wilt of lekker vindt, als het maar smelt
– 100 gr. kruidenboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood met een broodmes in repen van ca 2 cm. Snijd het in tot net boven de bodem, laat de bodem in tact.
Draai het brood een kwartslag en snijd weer repen van 2 cm. Ook weer tot net boven de bodem.
Nu heb je dus blokjes van 2 cm.
Vul alle openingen tussen de blokjes brood met kaas. Het werkt handig om “gleuf” voor “gleuf” te vullen, zo sla je niets over.
Smelt de kruidenboter en giet dit tot slot over het brood.
Pak het brood in aluminiumfolie en bak het 15 minuten op 200 graden.
Bak nu nog 5 minuten zonder folie voor een knapperig resultaat.

Zet snel op tafel zodat iedereen direkt van dit lekkere warme brood kan plukken.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...