Aardappelpizza

Ken je deze al? Less is more gaat zeker op voor deze pizza.
Een heerlijk knapperige pizza zonder saus, belegd met aardappelschijfjes, olie, knoflook, zeezout, en rozemarijn.
Kom soep erbij en klaar is je maaltijd.

Ingredienten

Voor pizzadeeg:
– 320 gr bloem
– 180 ml warm water
– 1 tl zout
– 1 tl suiker
– 7 gr droge gist
Verder
– 500 gr vastkokende aardappelen
– rozemarijn
– grof zeezout
– olijfolie
– 3 teen knoflook

Bereidingswijze

Kneed voor het deeg alle ingredienten goed door tot een soepele bal. Leg het in een kom, dek het af met een theedoek en laat rijzen op kamertemperatuur.
Na een uur is je deeg mooi gerezen, haal uit de kom en leg op de aanrecht (met bloem bestrooid). Kneed nog een maal door.
Je kunt je deeg nu uitrollen voor een grote bakplaat of deel je deeg in twee bollen en rol uit tot twee ronde pizza’s.
Leg je pizzabodem op bakpapier op de bakplaat.
Terwijl je deeg staat te rijzen schil je de aardappelen en schaaf ze in heel dunne plakjes. Dep de aardappelplakjes droog met een schone theedoek, en doe ze in een kom.
Pers of snipper de knoflook en meng met ca 25 ml olijfolie. Giet dit over de aardappelschijfjes en meng dit goed met elkaar.
Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over je pizzabodem, bestrooi met rozemarijn en grof zeezout.
Bak de pizza ca. 25 minuten op 220 graden.

Je kunt als je wilt nog wat geraspte kaas of mozzarella over de aardappelschijfjes strooien voor het bakken.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...