Aardappelpizza

Ken je deze al? Less is more gaat zeker op voor deze pizza.
Een heerlijk knapperige pizza zonder saus, belegd met aardappelschijfjes, olie, knoflook, zeezout, en rozemarijn.
Kom soep erbij en klaar is je maaltijd.

Ingredienten

Voor pizzadeeg:
– 320 gr bloem
– 180 ml warm water
– 1 tl zout
– 1 tl suiker
– 7 gr droge gist
Verder
– 500 gr vastkokende aardappelen
– rozemarijn
– grof zeezout
– olijfolie
– 3 teen knoflook

Bereidingswijze

Kneed voor het deeg alle ingredienten goed door tot een soepele bal. Leg het in een kom, dek het af met een theedoek en laat rijzen op kamertemperatuur.
Na een uur is je deeg mooi gerezen, haal uit de kom en leg op de aanrecht (met bloem bestrooid). Kneed nog een maal door.
Je kunt je deeg nu uitrollen voor een grote bakplaat of deel je deeg in twee bollen en rol uit tot twee ronde pizza’s.
Leg je pizzabodem op bakpapier op de bakplaat.
Terwijl je deeg staat te rijzen schil je de aardappelen en schaaf ze in heel dunne plakjes. Dep de aardappelplakjes droog met een schone theedoek, en doe ze in een kom.
Pers of snipper de knoflook en meng met ca 25 ml olijfolie. Giet dit over de aardappelschijfjes en meng dit goed met elkaar.
Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over je pizzabodem, bestrooi met rozemarijn en grof zeezout.
Bak de pizza ca. 25 minuten op 220 graden.

Je kunt als je wilt nog wat geraspte kaas of mozzarella over de aardappelschijfjes strooien voor het bakken.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...