Aardappelpizza

Ken je deze al? Less is more gaat zeker op voor deze pizza.
Een heerlijk knapperige pizza zonder saus, belegd met aardappelschijfjes, olie, knoflook, zeezout, en rozemarijn.
Kom soep erbij en klaar is je maaltijd.

Ingredienten

Voor pizzadeeg:
– 320 gr bloem
– 180 ml warm water
– 1 tl zout
– 1 tl suiker
– 7 gr droge gist
Verder
– 500 gr vastkokende aardappelen
– rozemarijn
– grof zeezout
– olijfolie
– 3 teen knoflook

Bereidingswijze

Kneed voor het deeg alle ingredienten goed door tot een soepele bal. Leg het in een kom, dek het af met een theedoek en laat rijzen op kamertemperatuur.
Na een uur is je deeg mooi gerezen, haal uit de kom en leg op de aanrecht (met bloem bestrooid). Kneed nog een maal door.
Je kunt je deeg nu uitrollen voor een grote bakplaat of deel je deeg in twee bollen en rol uit tot twee ronde pizza’s.
Leg je pizzabodem op bakpapier op de bakplaat.
Terwijl je deeg staat te rijzen schil je de aardappelen en schaaf ze in heel dunne plakjes. Dep de aardappelplakjes droog met een schone theedoek, en doe ze in een kom.
Pers of snipper de knoflook en meng met ca 25 ml olijfolie. Giet dit over de aardappelschijfjes en meng dit goed met elkaar.
Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over je pizzabodem, bestrooi met rozemarijn en grof zeezout.
Bak de pizza ca. 25 minuten op 220 graden.

Je kunt als je wilt nog wat geraspte kaas of mozzarella over de aardappelschijfjes strooien voor het bakken.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...