Focaccia gevuld met kaas

Een zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.
Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.

Ingredienten

– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 20 ml olijfolie
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout
– 2 eetl gehakte tijm en rozemarijn

Voor de vulling:
– 200 gr geraspte oude kaas
– 200 gr geraspte mozzarella
– 100 gr geraspte Parmezaan
– 2 eetl verse kruiden (rozemarijn, oregano, salie)

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, water, suiker, zout, gist en de fijngehakte tijm en rozemarijn een soepel deeg. Doe het in een kom, dek af met plastic en laat een uurtje rijzen op een tochtvrije plek.
Of je laat je broodbakmachine het werk doen.
Kneed nogmaals goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote plak van ca. 1 cm dik.
Strooi bloem op een bakplaat (ca. 30×40 cm) en leg de helft van het deeg hierop, laat de andere helft overhangen.
Verdeel alle kaas en de kruiden over het deeg op de bakplaat, vouw het overhangende deeg hierover en druk de randen goed aan.
Verdeel wat olijfolie over de bovenkant en strooi er nog wat kruiden over.
Laat het brood nu nogmaals afgedekt rijzen.
En bak de focaccia ca. 30 minuut op 180 graden.

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...