Calzone’s

Italiaanse gevulde broodjes, uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.
De vulling kun je varieren wat je wilt.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 blik tomaten
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– basillicum of italiaanse kruiden, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, deel in 6 stukken.
Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde vorm van ½ cm dik.

Vulling:
Snijd de ui, knoflook, courgette en aubergine grof.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en aubergine ca 4 minuten.
Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten mee.
Voeg de tomaten toe en laat ca 1 uurtje pruttelen tot een dikke saus.
Van vuur af, en breng op smaak met zout en peper, basillicum en event. italiaanse kruiden.

Schep op iedere deegplak een flinke schep van de vulling en verdeel er een paar stukken mozzarella over, vouw dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Bestuif met wat bloem, en leg de broodjes op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 5 minuten rusten.
Snijd de bovenkant van de broodjes paar keer in.
Bak ± 20 minuten, oven 200 graden.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...