Calzone’s

Italiaanse gevulde broodjes, uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.
De vulling kun je varieren wat je wilt.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 blik tomaten
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– basillicum of italiaanse kruiden, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, deel in 6 stukken.
Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde vorm van ½ cm dik.

Vulling:
Snijd de ui, knoflook, courgette en aubergine grof.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en aubergine ca 4 minuten.
Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten mee.
Voeg de tomaten toe en laat ca 1 uurtje pruttelen tot een dikke saus.
Van vuur af, en breng op smaak met zout en peper, basillicum en event. italiaanse kruiden.

Schep op iedere deegplak een flinke schep van de vulling en verdeel er een paar stukken mozzarella over, vouw dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Bestuif met wat bloem, en leg de broodjes op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 5 minuten rusten.
Snijd de bovenkant van de broodjes paar keer in.
Bak ± 20 minuten, oven 200 graden.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...