Calzone’s

Italiaanse gevulde broodjes, uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.
De vulling kun je varieren wat je wilt.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 blik tomaten
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– basillicum of italiaanse kruiden, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, deel in 6 stukken.
Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde vorm van ½ cm dik.

Vulling:
Snijd de ui, knoflook, courgette en aubergine grof.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en aubergine ca 4 minuten.
Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten mee.
Voeg de tomaten toe en laat ca 1 uurtje pruttelen tot een dikke saus.
Van vuur af, en breng op smaak met zout en peper, basillicum en event. italiaanse kruiden.

Schep op iedere deegplak een flinke schep van de vulling en verdeel er een paar stukken mozzarella over, vouw dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Bestuif met wat bloem, en leg de broodjes op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 5 minuten rusten.
Snijd de bovenkant van de broodjes paar keer in.
Bak ± 20 minuten, oven 200 graden.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...