Calzone’s

Italiaanse gevulde broodjes, uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver.
Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd.
De vulling kun je varieren wat je wilt.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 blik tomaten
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
– basillicum of italiaanse kruiden, naar smaak

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingredienten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, deel in 6 stukken.
Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde vorm van ½ cm dik.

Vulling:
Snijd de ui, knoflook, courgette en aubergine grof.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en aubergine ca 4 minuten.
Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten mee.
Voeg de tomaten toe en laat ca 1 uurtje pruttelen tot een dikke saus.
Van vuur af, en breng op smaak met zout en peper, basillicum en event. italiaanse kruiden.

Schep op iedere deegplak een flinke schep van de vulling en verdeel er een paar stukken mozzarella over, vouw dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Bestuif met wat bloem, en leg de broodjes op bakpapier op de bakplaat.
Laat nog 5 minuten rusten.
Snijd de bovenkant van de broodjes paar keer in.
Bak ± 20 minuten, oven 200 graden.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...