Bladerdeegrolletjes

 

Ons alternatief voor oliebollen!
Hier in huis houdt niemand van oliebollen. Traditiegetrouw bakte ik ze wel ieder jaar, want ja oudejaarsavond vieren zonder oliebollen dat kan niet dacht ik. Met als resultaat een mooie schaal oliebollen die op 2 januari de meeuwen verblijdden.
Nu heb ik een mooie schaal vol heerlijke bladerdeegrolletjes gemaakt.
Ik denk niet dat er veel over zullen blijven, ze smaken namelijk heerlijk!

Ingredienten

– rol vers bladerdeeg (koelschap)
– tomatentapenade of tomatensaus
– Italiaanse kruiden
– handje zongedroogde tomaatjes
– 2 handjes verse basilicum
– 100 gr geraspte kaas
– vers geraspte Parmezaanse kaas
– ½ geklutst ei

Bereidingswijze

Rol het deeg uit, laat het wel op het papier liggen.
Verdeel een dun laagje tomatentapenade of saus over het deeg.
Strooi hierover de Italiaanse kruiden, de klein gesneden tomaatjes, de basilicum en de twee soorten kaas.|
Rol het deeg aan de lange zijde strak op, begin rustig aan met het deeg iets om te vouwen, daarna kun je goed rollen.
Snijd de rol met een glad, scherp mes in plakjes van ca. 2 cm. Je haalt ongeveer 16 rolletjes uit een rol deeg.
Leg de rolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk ze met een beetje geklutst ei.
Bak ze ca. 15-18 minuten op 210 graden.

(Afgekoeld kun je ze goed opwarmen: ca. 8 minuten op 140 graden)

Ook lekker

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...