Krokante tomatentaartjes

Proef de zomer!
Heel lekkere kleine hartige taartjes, supermakkelijk te maken.
Leuk als voorafje of met een salade erbij een prima lunchgerechtje.
Deze maken we met pesto, maar met kruidenboter i.p.v. pesto is ook heel lekker.

Ingredienten

– plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
– pesto (zie recept deze website)
– tomaten in plakken gesneden
– verse tijm
– zout/verse peper
– 1 eidooier geklutst

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 gr.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vouw rondom de rand 1 cm. terug, voor het opstaande randje.
Betrijk het plakje bladerdeeg (behalve het opstaande randje) met pesto.
Beleg met plakjes tomaat. Bestooi met zout/peper en tijmblaadjes.
Bestrijk de randjes met het geklutste eidooier.
Bak de taartjes in ca. 20 minuut.

Ook lekker

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!