Krokante tomatentaartjes

Proef de zomer!
Heel lekkere kleine hartige taartjes, supermakkelijk te maken.
Leuk als voorafje of met een salade erbij een prima lunchgerechtje.
Deze maken we met pesto, maar met kruidenboter i.p.v. pesto is ook heel lekker.

Ingredienten

– plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
– pesto (zie recept deze website)
– tomaten in plakken gesneden
– verse tijm
– zout/verse peper
– 1 eidooier geklutst

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 gr.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vouw rondom de rand 1 cm. terug, voor het opstaande randje.
Betrijk het plakje bladerdeeg (behalve het opstaande randje) met pesto.
Beleg met plakjes tomaat. Bestooi met zout/peper en tijmblaadjes.
Bestrijk de randjes met het geklutste eidooier.
Bak de taartjes in ca. 20 minuut.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!