Krokante tomatentaartjes

Proef de zomer!
Heel lekkere kleine hartige taartjes, supermakkelijk te maken.
Leuk als voorafje of met een salade erbij een prima lunchgerechtje.
Deze maken we met pesto, maar met kruidenboter i.p.v. pesto is ook heel lekker.

Ingredienten

– plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
– pesto (zie recept deze website)
– tomaten in plakken gesneden
– verse tijm
– zout/verse peper
– 1 eidooier geklutst

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 gr.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vouw rondom de rand 1 cm. terug, voor het opstaande randje.
Betrijk het plakje bladerdeeg (behalve het opstaande randje) met pesto.
Beleg met plakjes tomaat. Bestooi met zout/peper en tijmblaadjes.
Bestrijk de randjes met het geklutste eidooier.
Bak de taartjes in ca. 20 minuut.

Ook lekker

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!