Schiacciata con l’uva

Een Toscaans platbrood gevuld met druiven.
Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.
Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.
Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.
Bij een borrelplank zou het ook niet misstaan.
Dit recept komt van Ciao tutti.

Ingredienten

– 400 gr blauwe druiven
– 450 gr bloem
– 2 eetl basterdsuiker
– 1 theel zeezout
– 7 gr droge gist
– 80 ml olijfolie olijfolie
– takje rozemarijn
– 250 ml lauw water

Bereidingswijze

Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng met de olijfolie, laat trekken.

Meng in een kom de bloem, zout, 1 eetl basterdsuiker en de gist.
Roer alles goed door.
Meng er nu 2 eetl rozemarijnolie en ca. 200 ml water door.
Kneed er een deeg van en kneed dit ca. 5 minuten goed door tot een soepel deeg. Dit gaat het best op een met bloem bestoven aanrecht.
Is je deeg te nat, voeg dan nog wat bloem toe.
Is je deeg te droog, voeg dan nog wat water toe.
Voeg nu de druiven toe en kneed nog weer een paar minuten.
Het deeg wordt nu wat natter en plakkerig door de druiven.

Verdeel het deeg op een bakplaat met opstaande rand. (ca. 30 x 45 cm)
Dek af en laat rijzen tot het volume is verdubbeld.

Verdeel nu de rest van de olie over het brood en strooi de rest basterdsuiker erover.
Bak ca. 25 minuten op 220 graden.

(ons brood rees matig, maar werd tijdens het bakken prachtig dik)

Ook lekker

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...