Rabarbertaart met frangipane
Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente.
Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast.
Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de frisse rabarberstengels.
Ook lekker als dessert met een schep zure room of een bolletje ijs.
Ingredienten
– 100 gr basterdsuiker
– 200 gr bloem
– 2 ei-dooiers
voor de frangipane:
– 100 gr amandelmeel of maal zelf 100 gr amandelen
– 100 gr boter
– 100 gr basterdsuiker
– 20 gr bloem
– 1 ei
– 1 citroen
rabarberstengels
Bereidingswijze
voor de frangipane: smelt de boter en meng dan met de suiker, bloem en amandelmeel. Boen en rasp de citroen en meng dit door je mengsel. Klop tot slot het ei erdoor.
Was en snijd de rabarberstengels zodanig dat je de stengels over je taart kunt verdelen.
Vet een lage taartvorm goed in.
Rol het deeg uit de koelkast op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde plak die in je taartvorm past. Bekleed je taartvorm met het deeg.
Verdeel de frangipane over de bodem.
Verdeel nu de rabarberstengels op de frangipane en druk ze iets aan.
Bak de taart op 175 graden (voorverwarmde oven) in ca 45 minuten.
Ook lekker
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Slof met bessen
Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...
Pizza van naanbrood
Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...
Naanbrood
NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Gevulde broodjes met gehakt
Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Schiacciata con l’uva
Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...