Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertijd!
Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente.
Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast.
Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de frisse rabarberstengels.
Ook lekker als dessert met een schep zure room of een bolletje ijs.

Ingredienten

– 100 gr koude boter
– 100 gr basterdsuiker
– 200 gr bloem
– 2 ei-dooiers
voor de frangipane:
– 100 gr amandelmeel of maal zelf 100 gr amandelen
– 100 gr boter
– 100 gr basterdsuiker
– 20 gr bloem
– 1 ei
– 1 citroen
rabarberstengels

Bereidingswijze

Snijd de koude boter in blokjes en kneed met de basterdsuiker en bloem tot een kruimelig deeg. Voeg de ei-dooiers toe en kneed tot een soepel deeg. Rol in plasticfolie en laat in koelkast rusten.
voor de frangipane: smelt de boter en meng dan met de suiker, bloem en amandelmeel. Boen en rasp de citroen en meng dit door je mengsel. Klop tot slot het ei erdoor.
Was en snijd de rabarberstengels zodanig dat je de stengels over je taart kunt verdelen.
Vet een lage taartvorm goed in.
Rol het deeg uit de koelkast op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde plak die in je taartvorm past. Bekleed je taartvorm met het deeg.
Verdeel de frangipane over de bodem.
Verdeel nu de rabarberstengels op de frangipane en druk ze iets aan.

Bak de taart op 175 graden (voorverwarmde oven) in ca 45 minuten.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...