Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertijd!
Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente.
Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast.
Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de frisse rabarberstengels.
Ook lekker als dessert met een schep zure room of een bolletje ijs.

Ingredienten

– 100 gr koude boter
– 100 gr basterdsuiker
– 200 gr bloem
– 2 ei-dooiers
voor de frangipane:
– 100 gr amandelmeel of maal zelf 100 gr amandelen
– 100 gr boter
– 100 gr basterdsuiker
– 20 gr bloem
– 1 ei
– 1 citroen
rabarberstengels

Bereidingswijze

Snijd de koude boter in blokjes en kneed met de basterdsuiker en bloem tot een kruimelig deeg. Voeg de ei-dooiers toe en kneed tot een soepel deeg. Rol in plasticfolie en laat in koelkast rusten.
voor de frangipane: smelt de boter en meng dan met de suiker, bloem en amandelmeel. Boen en rasp de citroen en meng dit door je mengsel. Klop tot slot het ei erdoor.
Was en snijd de rabarberstengels zodanig dat je de stengels over je taart kunt verdelen.
Vet een lage taartvorm goed in.
Rol het deeg uit de koelkast op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde plak die in je taartvorm past. Bekleed je taartvorm met het deeg.
Verdeel de frangipane over de bodem.
Verdeel nu de rabarberstengels op de frangipane en druk ze iets aan.

Bak de taart op 175 graden (voorverwarmde oven) in ca 45 minuten.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...