Spanakopita

Een Griekse klassieker: met spinazie en fetakaas gevulde driehoekjes van filodeeg.
Een lekker vegetarisch borrelhapje.
Een heel makkelijk recept, deze keer gemaakt met bladerdeeg.

Ingredienten

– bladerdeeg 8 vel
– 500 gr spinazie
– 200 gr ui
– 60 gr geroosterde pijnboompitten
– 150 gr fetakaas
– ½ eetl provencaalse kruiden
– 1 ei, geklutst
– zout/peper
– oijfolie

Bereidingswijze

Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de spinazie hand voor hand toe, roer goed door tot de spinzie geheel geslonken is. Laat goed uitlekken. Hak iets fijner.
Vermeng met de verkruimelde fetakaas, pijnboompitten, provencaalse kruiden en het ei. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de onderste helft van de plakjes bladerdeeg. Sla de plakjes dubbel zodat je een driehoek krijgt, druk de randen goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak ± 20 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...