Spanakopita

Een Griekse klassieker: met spinazie en fetakaas gevulde driehoekjes van filodeeg.
Een lekker vegetarisch borrelhapje.
Een heel makkelijk recept, deze keer gemaakt met bladerdeeg.

Ingredienten

– bladerdeeg 8 vel
– 500 gr spinazie
– 200 gr ui
– 60 gr geroosterde pijnboompitten
– 150 gr fetakaas
– ½ eetl provencaalse kruiden
– 1 ei, geklutst
– zout/peper
– oijfolie

Bereidingswijze

Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de spinazie hand voor hand toe, roer goed door tot de spinzie geheel geslonken is. Laat goed uitlekken. Hak iets fijner.
Vermeng met de verkruimelde fetakaas, pijnboompitten, provencaalse kruiden en het ei. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de onderste helft van de plakjes bladerdeeg. Sla de plakjes dubbel zodat je een driehoek krijgt, druk de randen goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak ± 20 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...