Spanakopita

Een Griekse klassieker: met spinazie en fetakaas gevulde driehoekjes van filodeeg.
Een lekker vegetarisch borrelhapje.
Een heel makkelijk recept, deze keer gemaakt met bladerdeeg.

Ingredienten

– bladerdeeg 8 vel
– 500 gr spinazie
– 200 gr ui
– 60 gr geroosterde pijnboompitten
– 150 gr fetakaas
– ½ eetl provencaalse kruiden
– 1 ei, geklutst
– zout/peper
– oijfolie

Bereidingswijze

Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de spinazie hand voor hand toe, roer goed door tot de spinzie geheel geslonken is. Laat goed uitlekken. Hak iets fijner.
Vermeng met de verkruimelde fetakaas, pijnboompitten, provencaalse kruiden en het ei. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de onderste helft van de plakjes bladerdeeg. Sla de plakjes dubbel zodat je een driehoek krijgt, druk de randen goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak ± 20 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...