Spanakopita

Een Griekse klassieker: met spinazie en fetakaas gevulde driehoekjes van filodeeg.
Een lekker vegetarisch borrelhapje.
Een heel makkelijk recept, deze keer gemaakt met bladerdeeg.

Ingredienten

– bladerdeeg 8 vel
– 500 gr spinazie
– 200 gr ui
– 60 gr geroosterde pijnboompitten
– 150 gr fetakaas
– ½ eetl provencaalse kruiden
– 1 ei, geklutst
– zout/peper
– oijfolie

Bereidingswijze

Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de spinazie hand voor hand toe, roer goed door tot de spinzie geheel geslonken is. Laat goed uitlekken. Hak iets fijner.
Vermeng met de verkruimelde fetakaas, pijnboompitten, provencaalse kruiden en het ei. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de onderste helft van de plakjes bladerdeeg. Sla de plakjes dubbel zodat je een driehoek krijgt, druk de randen goed dicht.
Bestrijk de bovenkant met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak ± 20 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...