Hartige vegetarische saucijzenletter

Als je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.
En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.
Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken.

Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny ben je zo klaar.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg (koelvak supermarkt)
– 250 gr vegetarisch vers gehakt van Veggie Chef (helaas niet vegan)
– 1/2 theel zout
– 1 theel mosterd
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– peper
– 1/2 theel nootmuskaat
– 1 geklutst ei
– 2 eetl paneermeel
– 1 eidooier voor bestrijken

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koeling.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kneed alle ingrediënten door de gehakt.
Voeg z.n. nog extra zout/peper toe, het geheel mag best wat hartig zijn.
Kneed een rol van het gekruide gehakt.
Leg de rol gehakt iets aan de zijkant van het bladerdeeg en rol deze op.
Druk de uiteinden goed aan.
Leg op bakpapier op een bakblik en vorm er een letter van.
Bestrijk de letter met de geklutste eidooier.
Bak in ca. 25 minuten op 200 graden.

Daar het gehakt van Veggie Chef (bevat eiwit) niet veganistisch is, heb ik verder in het recept ook gebruik gemaakt van ei.

Ook lekker

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Wintertrifle

Wintertrifle

Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...

Carrot cake muffins met havermout

Carrot cake muffins met havermout

Carrot cake muffins met havermout Ook nog wortels over na de Sint? Dan heb je hier nog een lekkere en gezonde tip. Ons recept van havermout muffins met blauwe bessen, maar dan de blauwe bessen vervangen door winterwortel. Speltmeel, havermout en kokosolie, een...

Pittige Sinterklaassoep met “pepernoten”

Pittige Sinterklaassoep met “pepernoten”

Pittige Sinterklaassoep met pepernoten Voor iedereen die zich al jaren afvraagt wat Sinterklaas toch doet met al die winterpenen die hij bij de kachels aantreft. Wij weten het wel: ze gaan in een heerlijke pittige soep. Samen met rode currypasta en zoete aardappel,...