Hartige vegetarische saucijzenletter

Als je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.
En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.
Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken.

Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny ben je zo klaar.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg (koelvak supermarkt)
– 250 gr vegetarisch vers gehakt van Veggie Chef (helaas niet vegan)
– 1/2 theel zout
– 1 theel mosterd
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– peper
– 1/2 theel nootmuskaat
– 1 geklutst ei
– 2 eetl paneermeel
– 1 eidooier voor bestrijken

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koeling.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kneed alle ingrediënten door de gehakt.
Voeg z.n. nog extra zout/peper toe, het geheel mag best wat hartig zijn.
Kneed een rol van het gekruide gehakt.
Leg de rol gehakt iets aan de zijkant van het bladerdeeg en rol deze op.
Druk de uiteinden goed aan.
Leg op bakpapier op een bakblik en vorm er een letter van.
Bestrijk de letter met de geklutste eidooier.
Bak in ca. 25 minuten op 200 graden.

Daar het gehakt van Veggie Chef (bevat eiwit) niet veganistisch is, heb ik verder in het recept ook gebruik gemaakt van ei.

Ook lekker

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...