Semifreddo met kruidnootjes

Nog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.
Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.
Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Speciaal voor Sinterklaas hebben we kruidnootjes gebruikt.
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het alleen op Sinterklaasavond mag eten.

Ingredienten

Voor 2 grote of 4 kleine bekertjes
– 200 ml slagroom
– 1 eetl maplesiroop of honing
– 2 eetl amandellikeur of koffielikeur
– 1 theel speculaaskruiden
– flinke hand (30 gr) kruidnootjes
– kruidnootjes en mandarijn voor garnering

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de maplesiroop, likeur en speculaaskruiden stijf.
Verkruimel de kruidnootjes grof en spatel deze door erdoor.
Verdeel het mengsel over 2 of 4 bekertjes, dek af en zet in de vriezer voor zeker 4 uur.

Haal ze pas 15 minuten voor serveren uit de vriezer, laat ze 15 minuten staan en je kunt ze zo makkelijk storten.
Garneer met extra kruidnootjes en mandarijnpartjes.
Wil je geen likeur gebruiken, dan laat je dat gewoon lekker weg.

Ook lekker

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

SlagroomtruffelsZoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!Zelf slagroomtruffels maken is echt niet...

Mousse met bietjes

Mousse met bietjes

Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...

Groene smoothies met peer

Groene smoothies met peer

Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...