Semifreddo met kruidnootjes

Nog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.
Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.
Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Speciaal voor Sinterklaas hebben we kruidnootjes gebruikt.
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het alleen op Sinterklaasavond mag eten.

Ingredienten

Voor 2 grote of 4 kleine bekertjes
– 200 ml slagroom
– 1 eetl maplesiroop of honing
– 2 eetl amandellikeur of koffielikeur
– 1 theel speculaaskruiden
– flinke hand (30 gr) kruidnootjes
– kruidnootjes en mandarijn voor garnering

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de maplesiroop, likeur en speculaaskruiden stijf.
Verkruimel de kruidnootjes grof en spatel deze door erdoor.
Verdeel het mengsel over 2 of 4 bekertjes, dek af en zet in de vriezer voor zeker 4 uur.

Haal ze pas 15 minuten voor serveren uit de vriezer, laat ze 15 minuten staan en je kunt ze zo makkelijk storten.
Garneer met extra kruidnootjes en mandarijnpartjes.
Wil je geen likeur gebruiken, dan laat je dat gewoon lekker weg.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...