Semifreddo met kruidnootjes

Nog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.
Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.
Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Speciaal voor Sinterklaas hebben we kruidnootjes gebruikt.
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het alleen op Sinterklaasavond mag eten.

Ingredienten

Voor 2 grote of 4 kleine bekertjes
– 200 ml slagroom
– 1 eetl maplesiroop of honing
– 2 eetl amandellikeur of koffielikeur
– 1 theel speculaaskruiden
– flinke hand (30 gr) kruidnootjes
– kruidnootjes en mandarijn voor garnering

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de maplesiroop, likeur en speculaaskruiden stijf.
Verkruimel de kruidnootjes grof en spatel deze door erdoor.
Verdeel het mengsel over 2 of 4 bekertjes, dek af en zet in de vriezer voor zeker 4 uur.

Haal ze pas 15 minuten voor serveren uit de vriezer, laat ze 15 minuten staan en je kunt ze zo makkelijk storten.
Garneer met extra kruidnootjes en mandarijnpartjes.
Wil je geen likeur gebruiken, dan laat je dat gewoon lekker weg.

Ook lekker

Triffle van hangop

Triffle van hangop

Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...