Fudge met kruidnoten, vegan
Wil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?
Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee?
Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.
Wat kruidnoten erdoor en klaar is je fudge.
Ingredienten
– 200 ml kokosmelk
– 200 gr extra pure chocolade, 70% of 85%, wij gebruiken fairtrade en biologisch
– 40 gr kruidnoten (let op niet alle merken zijn plantaardig)
– bakvorm 16 x 24 cm (ongeveer)
– bakpapier
Bereidingswijze
Bekleed eerst je bakvorm met bakpapier, als je het papier eerst tot een prop knijp wordt het soepeler en kun je je bakvorm makkelijk bekleden.
Doe de kokosmelk in een steelpan, breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk.
Verwarm de melk en chocolade al roerende op een laag vuur.
Zodra de chocolade is gesmolten voeg je de kruidnoten toe en roer nogmaals goed door.
Stort de fudge nu in de bakvorm en strijk glad.
Verdeel er nog wat extra kruidnoten over en zet de fudge in de koelkast en laat in ca. 3 uur opstijven.
Snijd de fudge in mooie blokjes met een scherp glad mes.
Bewaar de fudge in de koelkast, blijft wel tot 3 weken goed in een afgesloten bakje.
Je kunt de fudge natuurlijk ook met minder pure chocolade maken.
Ook lekker
Romesco saus
Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...
Amandel- of banketstaaf
Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...
Gevuld speculaas
Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker. Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...
Hartige vegetarische saucijzenletter
Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...
Semifreddo met kruidnootjes
Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...
Appeltaart met pepernoten
Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...
Wintertrifle
Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...
Carrot cake muffins met havermout
Carrot cake muffins met havermout Ook nog wortels over na de Sint? Dan heb je hier nog een lekkere en gezonde tip. Ons recept van havermout muffins met blauwe bessen, maar dan de blauwe bessen vervangen door winterwortel. Speltmeel, havermout en kokosolie, een...
Pittige Sinterklaassoep met “pepernoten”
Pittige Sinterklaassoep met pepernoten Voor iedereen die zich al jaren afvraagt wat Sinterklaas toch doet met al die winterpenen die hij bij de kachels aantreft. Wij weten het wel: ze gaan in een heerlijke pittige soep. Samen met rode currypasta en zoete aardappel,...