Fudge met kruidnoten, vegan

Wil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?
Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee?

Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.
Wat kruidnoten erdoor en klaar is je fudge.

Ingredienten

– 200 ml kokosmelk
– 200 gr extra pure chocolade, 70% of 85%, wij gebruiken fairtrade en biologisch
– 40 gr kruidnoten (let op niet alle merken zijn plantaardig)

– bakvorm 16 x 24 cm (ongeveer)
– bakpapier

Bereidingswijze

Bekleed eerst je bakvorm met bakpapier, als je het papier eerst tot een prop knijp wordt het soepeler en kun je je bakvorm makkelijk bekleden.

Doe de kokosmelk in een steelpan, breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk.
Verwarm de melk en chocolade al roerende op een laag vuur.
Zodra de chocolade is gesmolten voeg je de kruidnoten toe en roer nogmaals goed door.
Stort de fudge nu in de bakvorm en strijk glad.
Verdeel er nog wat extra kruidnoten over en zet de fudge in de koelkast en laat in ca. 3 uur opstijven.
Snijd de fudge in mooie blokjes met een scherp glad mes.
Bewaar de fudge in de koelkast, blijft wel tot 3 weken goed in een afgesloten bakje.

Je kunt de fudge natuurlijk ook met minder pure chocolade maken.

Ook lekker

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...