Pittige Sinterklaassoep met pepernoten

Voor iedereen die zich al jaren afvraagt wat Sinterklaas toch doet met al die winterpenen die hij bij de kachels aantreft. Wij weten het wel: ze gaan in een heerlijke pittige soep.
Samen met rode currypasta en zoete aardappel, een heerlijke combinatie.
En om het helemaal af te maken: pepernoten van geroosterde kikkererwten als garnering.

Ingredienten

– 400 gr zoete aardappel
– 400 gr winterpeen
– kokosolie
– 4 dl kokosmelk
– 2 sjalotten
– 2 teen knoflook
– 1 eetl gember, vers geraspt
– 3-4 eetl rode currypasta (kan minder)
– 5 dl bouillon
– limoensap

Bereidingswijze

Schil en snijd de zoete aardappel en peen in blokjes, hoeft niet te klein.
Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
Verwarm de kokosolie in een ruime pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit zachtjes een paar minuten, voeg de gember toe en fruit een minuutje mee.
Voeg nu de currypasta toe, roer goed en laat even goed doorwarmen.
Voeg nu de zoete aardappel, winterpeen, kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
Kook de groenten in ca. 25 minuten goed gaar.
Pureer de soep met de staafmixer glad.
Breng op smaak met limoensap.

Geroosterde kikkererwten:
Spoel een potje kikkerwten goed af en droog ze goed.
Meng ze met een scheutje olie, 1 eetl Ras al Hanout kruiden en een beetje zout.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in ca 20 minuten in de oven op 180 graden. (schep ze na 10 minuten even om)

Garneer vlak voor het serveren de soep pas met de “pepernoten”, zodat ze nog knapperig zijn.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...