Wintertrifle

Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond.
Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed.
Vandaar de naam wintertrifle.
Ingredienten
– 4 lekkere mandarijnen
– 250 gr mascarpone
– 200 ml slagroom
– 3 a 4 eetl honing
– kaneelpoeder
– 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur
– 4 kleine speculaasjes
Bereidingswijze
Pel de madarijnen en halveer de partjes. (ik verwijder de velletjes niet)
Klop de slagroom stijf.
Roer de mascarpone los en meng de honing, de mandarijnenlikeur en flink kaneel er goed door.
Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
Neem 4 mooie glazen en verdeel hierin de mandarijnstukjes en de mascarponeroom in laagjes.
Eindig met wat mandarijnstukjes.
Strooi er tot slot nog wat kaneel over en garneer met een speculaasje.

Laat voor kinderen de likeur weg en vervang door borrelglaasje mandarijnsap.

Ook lekker

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...