Wintertrifle

Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond.
Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed.
Vandaar de naam wintertrifle.
Ingredienten
– 4 lekkere mandarijnen
– 250 gr mascarpone
– 200 ml slagroom
– 3 a 4 eetl honing
– kaneelpoeder
– 1 borrelglaasje mandarijnenlikeur
– 4 kleine speculaasjes
Bereidingswijze
Pel de madarijnen en halveer de partjes. (ik verwijder de velletjes niet)
Klop de slagroom stijf.
Roer de mascarpone los en meng de honing, de mandarijnenlikeur en flink kaneel er goed door.
Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
Neem 4 mooie glazen en verdeel hierin de mandarijnstukjes en de mascarponeroom in laagjes.
Eindig met wat mandarijnstukjes.
Strooi er tot slot nog wat kaneel over en garneer met een speculaasje.

Laat voor kinderen de likeur weg en vervang door borrelglaasje mandarijnsap.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...