Carrot cake muffins met havermout

Ook nog wortels over na de Sint? Dan heb je hier nog een lekkere en gezonde tip.
Ons recept van havermout muffins met blauwe bessen, maar dan de blauwe bessen vervangen door winterwortel.
Speltmeel, havermout en kokosolie, een voedzame combinatie!

Ingredienten

Voor 12 stuks
– 150 gr speltmeel
– 75 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 100 gr ahornsiroop (maplesiroop of honing kan ook)
– 2 eieren
– 100 ml karnemelk
– 80 gr kokosolie
– citroenrasp van ½ citroen
– 200 gr geraspte wortel
– 50 gr walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer in een kom de meel, havermout, bakpoeder en citroenrasp door elkaar.
Voeg de eieren, ahornsiroop, karnemelk en olie toe en meng alles met een garde of mixer goed door elkaar.
Roer tot slot de geraspte wortel en walnoten erdoor.
Vul de cupcakevormpjes en bak de muffins ca. 25 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Wintertrifle

Wintertrifle

Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...

Pittige Sinterklaassoep met “pepernoten”

Pittige Sinterklaassoep met “pepernoten”

Pittige Sinterklaassoep met pepernoten Voor iedereen die zich al jaren afvraagt wat Sinterklaas toch doet met al die winterpenen die hij bij de kachels aantreft. Wij weten het wel: ze gaan in een heerlijke pittige soep. Samen met rode currypasta en zoete aardappel,...